Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Škandál v rakúskej škole: VIDEO Žiaci terorizovali učiteľa, riaditeľ sa ich zastal

(Zdroj: YouTube)

VIEDEŇ – O veľký rozruch sa postaral istý učiteľ Viedenskej vysokej technickej školy (HTL) v Ottakringu. Jeho správanie sa k študentovi vyvrcholilo 2. apríla, keď došlo ku škandálu. Učiteľ študenta opľul. Prečo mu zlyhali nervy?

Muž, ktorý bol obvinený, že pľuvol na jedného zo svojich študentov pre „smiešnu príčinu“, musí podľa riaditeľstva HTL na konci roka školu v 16. viedenskom obvode opustiť. Pedagóg je teraz na péenke, študent bol vylúčený zo školy, o prípad prejavil záujem aj ombudsman.

Hoci bude potrestaný učiteľ, vina je inde. Opľutý mladík, potomok migrantov, ktorí sa usídlili v Rakúsku – a mnohí jeho ďalší kamaráti – pedagóga vytrvalo provokoval. Až teraz sa objavujú videá svedkov, na ktorých vidno, ako žiaci migranti svojho pedagóga terorizovali. Robili si z neho posmech na vyučovaní, provokatér si sadol vedľa neho, ušúľal si džoint a s bohorovným pokojom si ho zapálil. Iné video ukazuje, ako študenti učiteľa sácali, vyhrážali sa mu a pretože svalnáči boli v presile, trúfali si ho ponižovať.

Riaditeľ školy Johannes Bachmair, ktorý rozhodol o rozviazaní pracovného pomeru s „neobľúbeným“ učiteľom, zvolal na dnes zasadnutie disciplinárnej komisie, ale potom ho odvolal, pretože učiteľ je na péenke. Ktovie prečo? Kto mu ublížil? Podľa mediálnych správ sa zasadnutie uskutoční budúci týždeň. „Zmluva s učiteľom nebola obnovená a o osude suspendovaného študenta sa rozhodne,“ povedal riaditeľ.

Po vyhlásení riaditeľstva HTL, že učiteľ odíde, požaduje 14.500 domácich študentov a ich rodičia na sociálnych sieťach rezignáciu – ale nie rezignáciu učiteľa na dôchodku. Chcú, aby odstúpil riaditeľ HTL Ottakring, ktorý takéto podmienky toleroval celé mesiace!

Škandalózne udalosti, ktoré vyšli najavo v HTL Ottakring, nie sú ojedinelým prípadom: je jasné, že problémy vyplývajú z vysokého podielu migrantov v školách. Šikanovanie a nerešpektovanie už dávno prestalo trápiť iba spolužiakov teroristických migrantov, učitelia a zamestnanci škôl ho musia zažívať na vlastnej koži. Podiel zahraničných študentov v školách v súčasnosti neustále rastie: napríklad v HTL Donaustadt sú domáci študenti na zozname študentov prijatých v tomto roku už dlho v menšine.

Prípad z Ottakringu rieši ombudsman Peter Fichtenbauer, ktorý začal konanie „o podozrení z hrubého porušenia povinnosti dohľadu“.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu