Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Žena porodila dieťa a žiada alimenty od otca: Sudca takýto prípad ešte nemal, kuriózne rozuzlenie

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

RIO DE JANEIRO - Brazílsky sudca rozhodol, že dvaja bratia, ktorí sú jednovaječnými dvojčatami, budú platiť alimenty na dieťa, ku ktorému sa ani jeden z nich nehlási. Muži majú 31 rokov a matka dieťaťa nie je schopná povedať, ktorý z nich je otcom. Obaja sa vyhovárajú na toho druhého. Otcovstvo sa v tomto prípade nedá určiť skúškou DNA.

Andrzejova (34) pomsta za pomalosť: Zamestnancov súdu skoro porazilo z toho, čo priniesol

Agentúra AFP napísala, že by sa táto informácia mohla vydávať za oneskorený prvý april, avšak ide o skutočnú kauzu, o ktorej v pondelok rozhodol sudca v stredobrazílskom štáte Goiás. "Sudca Filipe Luis Peruca došiel k záveru, aby splodenie dieťaťa bolo pripočítané obom súrodencom a aby obaja platili alimenty vo výške 30 percent minimálnej mzdy," stojí v záverečnom dokumente súdu.

Minimálna mzda v Brazílii činí 998 realov (cca 230 eur), takže obaja muži budú musieť mesačne posielať okolo 300 realov. Podľa AFP je to chabá pomoc dieťaťu, ktoré sa narodilo z krátkeho vzťahu matky s jedným z dvojčiat. Matka ale nie je schopná povedať, kto je otcom dievčatka, a muži sa obviňujú navzájom.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto  (Zdroj: thinkstockphotos.com)

Prvý sa podrobil testu DNA, podľa ktorého má byť otcom on, avšak muž otcovstvo neuznal a trvá na tom, že otcom je jeho brat. Test DNA vykonaný u brata ale dopadol rovnako, pretože monozygotné dvojčatá majú rovnaký genetický profil.

"Jeden z bratov sa snaží zastrieť otcovstvo. Súd musí potrestať toto nečestné správanie, ktoré poškodzuje právo na uznanie otcovstva," uviedol sudca v rozsudku. Všeobecný súd tiež v dokumentácii uviedol, že od obdobia dospievania dvojčatá zneužívali vzájomnú podobnosť a vydávali sa jeden za druhého.

Viac o téme: DieťaDvojičkyOtcovstvoSúd DNA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu