Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Po žene na FOTO pátra polícia: Muža zbalila na zoznamke, takmer prišiel o celý svoj majetok

Česká polícia pátra po žene, ktorá od muža vylákala peniaze. Zobraziť galériu (3)
Česká polícia pátra po žene, ktorá od muža vylákala peniaze. (Zdroj: Polícia ČR)

PRAHA - Ak ste už ružové okuliare mali, dobre viete, že zamilovaný človek je schopný pre svoju polovičku spraviť čokoľvek. Aj keby ho to malo stáť majetok. O to horšie, keď sa zamiluje dôverčivý dôchodca do prefíkanej podvodníčky.

Na inzerát 65-ročného invalidného dôchodcu z Prahy, ktorý si začiatkom januára podal na zoznamku, zareagovala žena pod menom Šárka. Tá sa s ním po niekoľkých dňoch stretla. Zo strany dôchodcu okamžite preskočila iskra a s vidinou, že je to tá pravá, si neznámu ženu nasťahoval k sebe do bytu.

Na snímkach je hľadaná žena
Zobraziť galériu (3)
Na snímkach je hľadaná žena  (Zdroj: Polícia ČR)

Po pár dňoch spolužitia zo ženy vypadla historka, že jej brat mal autonehodu a potrebuje požičať 150-tisíc korún (cca 5,8-tisíc eur). Zamilovaný muž s tým súhlasil. So ženou sa vybral do banky a vybratú hotovosť jej dal. O pár dní na to žena prišla s ďalšou žiadosťou o peniaze, pretože jedna z účastníčok dopravnej nehody je zranená a brat ju musí odškodniť, aby nemal problémy. Muž preto vybral ďalších 240-tisíc (zhruba 9,3-tisíc eur), ktoré jej požičal.

Lenže ženin zdravotný stav sa po nehode zhoršil a tentoraz už "Šárka" potrebovala pre brata požičať 440-tisíc (asi 17-tisíc eur), s čím dôverčivý senior nemal problém. Takýmto spôsobom žena z dôchodcu vylákala 1 283 000 korún, čo je v prepočte takmer 50-tisíc eur.

Česká polícia pátra po
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Polícia ČR)

Keď už poškodenému peniaze na účte došli, tak jeho "priateľka" dostala nápad, že by mohli jeho trojizbový byt vymeniť za menší, ktorý im bude k ich "láske" stačiť. Našťastie k tomu nedošlo, lebo sa celý príbeh dozvedela príbuzná invalidného muža a zalarmovala políciu. Medzitým sa ale žena, ktorá si hovorila Šárka, vyparila.

Polícia po žene pátra

Pražský policajný hovorca Jan Daněk uviedol, že celý prípad je v tejto chvíli zo strany kriminalistov preverovaný pre podozrenie zo spáchania trestného činu podvodu. V súvislosti s tým je hľadaná žena, ktorú zachytila ​​pri jednom z výberov v banke kamera. „Ak podozrivú niekto spoznáva, nech sa ozve na linku 158. Za trestný čin podvodu hrozí v prípade odsúdenia až osemročný pobyt za mrežami,“ doplnil hovorca.

Hľadaná žena sa predstavovala ako Šárka Řeháčková, narodená 10. 6. 1989. Hovorila po česky a rómsky. Bola vysoká asi 160 cm, chudá, mala dlhé blonďavé vlasy po ramená a veľké čierne oči. Na pravej tvári mala jazvu po piercingu a na ľavom stehne tetovanie. „Údajne by mala mať vzťah k Brnu a mať dvoch bratov, jeden z nich sa volá Pepa,“ dodal Daněk.

Viac o téme: PeniazeDôchodcaPodvodZoznamka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu