Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Sneh ochromil aj zimnú dovolenkovú destináciu: Turisti sa nemohli dostať z rakúskych hôr

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

VIEDEŇ - Tisíce zimných turistov nemohli cez víkend odísť z hlavných lyžiarskych stredísk v rakúskych horách, pretože hrozilo, že na prístupové cesty sa zrútia lavíny. V nedeľu to s odvolaním sa na miestne úrady napísala tlačová agentúra DPA.

Od sobotňajšieho rána napadalo na severnú stranu Álp vyše pol metra snehu. V lyžiarskom stredisku Saalbach-Hinterglemm väznil sneh približne 12.000 turistov až do nedeľného popoludnia, keď sa odborníkom pri kontrolovanom odstrele podarilo spustiť lavínu. Pre DPA to povedal starosta obce Alois Hasenauer.

Úrady v stredisku Obertauern uviedli, že cesty zostanú pre verejnú dopravu zatvorené až do pondelka. Záchranné služby však zorganizovali jediný konvoj so sprievodom pre dovolenkárov, ktorí chceli odísť v nedeľu popoludní.

Zimné počasie spôsobilo i narušenie dopravy v rôznych ďalších častiach Rakúska, keďže na cesty, železničné trate a elektrické vedenie popadali snehom zaťažené stromy. Hrozba pádu lavín bola úradmi označená ako "vysoká" vo väčšine rakúskych Álp - je to druhý najvyšší stupeň na päťstupňovej škále.

Viac o téme: SnehRakúskoLyžiarské strediská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu