Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Príprava teroristického útoku v Holandsku: Policajtom sa celú vec podarilo zvrátiť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR /DPA - Paul Zinken)

HAAG/BERLÍN - Holandské bezpečnostné sily zadržali v sobotu v prístavnom meste Rotterdam štyroch ľudí podozrivých z prípravy teroristického činu. S odvolaním sa na vyhlásenie rotterdamskej polície o tom informovala agentúra AFP.

Štvoricu mužov zadržali elitné protiteroristické jednotky v spolupráci s miestnou políciou. Miesta, kde došlo k zatknutiam, zároveň prehľadali. Zadržaní sú podľa vyhlásenia polície podozriví z "účasti na príprave teroristického činu". Vyšetrovanie prípadu bude pokračovať i v nadchádzajúcich dňoch, pričom sa podľa polície zameria na preverenie povahy a rozsahu možnej teroristickej hrozby. Nijaké ďalšie podrobnosti o zadržaných a ich chystanom čine neboli bezprostredne známe. 

Polícia v susednom Nemecku neskôr podľa agentúry AP informovala, že v sobotu zadržala v meste Mainz 26-ročného Sýrčana, o ktorého vydanie ju žiadal Amsterdam. Aj tento muž má byť podozrivý z prípravy bližšie nespresneného teroristického útoku v Holandsku. Sýrčan nemal v Nemecku trvalý pobyt ani zápis v trestnom registri. Polícia prehľadala jeho byt. Bližšie podrobnosti o prípade však neposkytla. Uviedla len, že ide o záležitosti polície v holandskom Rotterdame, ktorá v prípade vedie vyšetrovanie. 

Viac o téme: Teroristický útokNemeckoHolandsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu