Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Silné zemetrasenie pri pobreží ruského polostrova: Veľké varovanie, hrozia vlny cunami

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

WASHINGTON/MOSKVA - Silné zemetrasenie s predbežnou magnitúdou 7,4 zasiahlo v piatok ráno miestneho času Tichý oceán pri pobreží ruského polostrova Kamčatka. Informovala o tom americká geologická služba USGS. Pre oblasť Kamčatky bolo zároveň vydané varovanie pred vlnami cunami.

Zemetrasenie bolo zaznamenané v piatok o 05.01 h miestneho času (vo štvrtok o 18.01 h SEČ) v hĺbke asi 9,6 kilometra pod dnom Beringovho mora. Jeho epicentrum sa nachádzalo v oceáne asi 82 kilometrov západne od obce Nikoľskoje ležiacej na Beringovom ostrove, resp. 188 kilometrov severozápadne od Usť-Kamčatska na Kamčatke.

Pacifické centrum pre varovania pred cunami (PTWC) varovalo, že tieto prívalové vlny sa môžu vyskytnúť v okruhu 300 kilometrov od epicentra zemetrasenia.Washington/Moskva 20. decembra (TASR) - Silné zemetrasenie s predbežnou magnitúdou 7,4 zasiahlo v piatok ráno miestneho času Tichý oceán pri pobreží ruského polostrova Kamčatka. Informovala o tom americká geologická služba USGS. Pre oblasť Kamčatky bolo zároveň vydané varovanie pred vlnami cunami.

Zemetrasenie bolo zaznamenané v piatok o 05.01 h miestneho času (vo štvrtok o 18.01 h SEČ) v hĺbke asi 9,6 kilometra pod dnom Beringovho mora. Jeho epicentrum sa nachádzalo v oceáne asi 82 kilometrov západne od obce Nikoľskoje ležiacej na Beringovom ostrove, resp. 188 kilometrov severozápadne od Usť-Kamčatska na Kamčatke. Pacifické centrum pre varovania pred cunami (PTWC) varovalo, že tieto prívalové vlny sa môžu vyskytnúť v okruhu 300 kilometrov od epicentra zemetrasenia.

Viac o téme: Zemetrasenie KamčatkaTichý oceán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu