Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

VIDEO Dohra dramatickej lúpeže v Česku: Muži unikali na aute, polícia zadržala podozrivých

(Zdroj: tydenikpolicie.cz)

TEPLICE - Lupiči v pondelok predpoludním vykradli zlatníctvo v českých Tepliciach a odniesli si odtiaľ luxusné dámske a pánske hodinky za milióny korún. Štyria páchatelia potom z miesta činu ušli na staršom Renaulte Laguna Combi striebornej farby. Dnes sa objavila informácia, že sa podozrivých podarilo polícii zadržať. Auto s údajne litovskou poznávacou značkou sa našlo v Prahe.

Českom otriasol brutálny prípad: VIDEO Lupiči bez váhania popravili pumpárku Janu (†58), stačil jeden výstrel

Česká polícia pri zásahu proti lupičom najprv zatarasila vozidlami ulicu v Tepliciach, na miesto prišla aj sanitka. Obavy z toho, že by páchatelia mohli držať v obchode rukojemníkov, sa nepotvrdili. Nakoniec sa ukázalo, že zločincom sa podarilo ujsť skôr, ako dorazila polícia, a bolo po nich vyhlásené pátranie.

Polícia počas pondelka zverejnila asi minútové video z prepadnutia. Na záberoch je spočiatku vidieť dvoch ľudí, po niekoľkých sekundách vyťahujú na obsluhu zbraň, vzápätí do obchodu prichádzajú ich dvaja komplici. Nasleduje záber na jedného z lupičov, ako pomocou náradia rozbíja výlohu a vyťahuje tovar, ktorý ukladá do pripravenej tašky. Po chvíli mu s ukladaním odcudzených predmetov pomáha komplic. V tvárach nie sú maskovaní.

Chytenie podozrivých mužov

"Policajti zadržali podozrivých z lúpežného prepadnutia predajne klenotníctva v ulici Krupská v Tepliciach," potvrdila pre novinky.cz hovorkyňa polície Šárka Poláčková, podľa ktorej zatiaľ nepadlo obvinenie. Ďalšie informácie majú byť poskytnuté až vo štvrtok na tlačovej konferencii. Poláčková nechcela komentovať ani to, koľko ľudí bolo zadržaných.

Agentúra aktu.cz informovala, že auto sa našlo už v pondelok v Prahe pri Karlovom námestí. Cez noc ho policajti strážili a nadránom zadržali podozrivých. Vozidlo preveril pyrotechnik aj vycvičený pes a potom bolo odtiahnuté. Mužov previezli do Ústí nad Labem, kde prebiehajú ich výsluchy.

Viac o téme: ZlodejiLúpežKlenotníctvoTeplice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu