Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

Tragédia pri Zürichu: FOTO Haváriu autobusu videl taxikár na vlastné oči, smrť kosila aj v Srbsku

Nehoda pri Zürichu
Nehoda pri Zürichu (Zdroj: SITA/Walter Bieri/Keystone via AP)

ZÜRICH - Jedna osoba prišla o život a ďalších 44 ľudí utrpelo zranenia, keď diaľkový autobus, v ktorom sa viezli, vybočil v nedeľu nadránom neďaleko Zürichu z vozovky a narazil do múru. Pri havárii autobusu v Srbsku zas zomreli traja ľudia a 32 ďalších utrpelo zranenia.

Traja ľudia boli zranení vážne. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na oznámenie miestnej polície. Autobus smeroval zo severotalianskeho mesta Janov do Düsseldorfu na západe Nemecka, spresnili vyšetrovatelia. "Vieme, že medzi zranenými nie je nijaké dieťa a že v autobuse neboli žiadne deti," povedala policajná hovorkyňa Rebecca Tilenová švajčiarskemu spravodajskému serveru 20 Minuten.

Server získal i výpoveď svedka tragickej udalosti. Je ním taxikár, ktorý pozoroval nehodu v spätnom zrkadle. „Počul som hlasný tresk,“ opisuje vodič s tým, že na ceste bol sneh, ktorý nebol odhrnutý. „Bolo to naozaj nebezpečné. Na vozovke som sa začal kĺzať,“ pokračuje taxikár, ktorý napokon zatiahol ručnú brzdu, aby auto nasmeroval správnym smerom. „Videl som aj ďalšie vozidlá, čo sa posúvali,“ dodal.

Na snímke je havarovaný diaľkový autobus.
Zobraziť galériu (1)
Na snímke je havarovaný diaľkový autobus.  (Zdroj: SITA/Walter Bieri/Keystone via AP)

Podľa Tilenovej bola prevádzkovateľom autobusu pobočka firmy FlixBus, nemeckej dopravnej spoločnosti zabezpečujúcej medzimestské spoje. Policajný hovorca, ktorého kontaktovala agentúra DPA, uviedol, že bezprostredne nie sú ďalšie informácie o identite obetí havárie. 

Pri havárii autobusu v Srbsku zomreli ďalší traja ľudia

Traja ľudia prišli v nedeľu o život a ďalších 32 osôb utrpelo zranenia, keď ich autobus dostal na hlavnej diaľnici v južnom Srbsku v zimnom počasí šmyk a prevrátil sa. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na miestnu políciu.

Nehoda sa stala neďaleko mesta Leskovac. Polícia spresnila, že vozidlo má macedónsku štátnu poznávaciu značku. Lekári v leskovackej nemocnici uviedli, že štyria zo zranených sú vo vážnom stave, avšak ich poranenia nie sú život ohrozujúce.

Srbsko zasiahlo v priebehu tohto víkendu značné sneženie, čím sa na cestných komunikáciách spomalila doprava, poznamenáva AP.

Viac o téme: AutobusZrážkaDopravná nehodaZürich
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu