Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Britského potápača nazval pedofilom: Miliardár Elon Musk si teraz sype popol na hlavu

Elon Musk
Elon Musk (Zdroj: SITA/AP Photo/Evan Vucci, File)

LOS ANGELES - Americký miliardár Elon Musk sa ospravedlnil za to, že britského potápača, ktorý pomáhal zachraňovať chlapcov zo zatopenej jaskyne v Thajsku, označil za pedofila.

Ako v stredu informovala agentúra AP, Musk v sérii svojich tweetov v utorok vysvetlil, že konal v hneve po tom, ako britský potápač Vern Unsworth obvinil jeho i spoločnosť SpaceX, že jej ponuka poskytnúť potápačom na záchranu chlapcov malú ponorku je len "akciou PR". Musk uviedol, že Unsworthova kritika ho nahnevala. Uznal však, že britského potápača nemal označiť za pedofila a že to bola chyba, a to "len a len moja".

Musk svoj tweet osočujúci Unsworthova odstránil, čo však už nezabránilo poklesu záujmu investorov o akcie jeho spoločnosti Tesla. Práve investori Tesly vyvíjali na Muska tlak, aby svoje slová na adresu Verna Unswortha odvolal. V otvorenom liste uviedli, že obnoviť dôveru investorov bude ľahké - "stačí sa ospravedlniť". Unsworth začiatkom týždňa v rozhovore pre televíziu CNN uviedol, že zvažuje podanie trestného oznámenia na Muska.

Unsworth bol súčasťou medzinárodného tímu jaskynných potápačov, ktorý zachránil skupinu 12 thajských chlapcov a ich futbalového trénera. Dvanásť futbalistov, chlapcov vo veku 11 až 16 rokov, a ich 25-ročný tréner uviazli v jaskynnom komplexe Tcham Luang Nang Non v provincii Čiang Rai na severe Thajska 23. júna, keď im blesková záplavová voda znemožnila vyjsť jediným východom z jaskyne.

Unsworth okrem iného sprostredkoval thajským úradom informácie o danom jaskynnom systéme. Zachránení chlapci by sa v stredu, prvýkrát od svojej záchrany, mali stretnúť s novinármi a odpovedať na ich otázky.

Viac o téme: PotápačOspravedlnenieLos AngelesElon Musk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu