Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Snehová kalamita v Česku: Cestári uzavreli hlavný ťah z Ostravy na Slovensko

Ilustračné foto
Ilustračné foto

OSTRAVA - Polícia uzavrela pre nákladné vozidlá cestu 1/56 na Frýdecko-Místecku. Na hlavnom ťahu spájajúcom Ostravu a štátne hranice so Slovenskom boli ráno uviaznuté na zasneženej ceste v horskom teréne kamióny.

Kolóna sa vytvorila aj v Mostoch pri Jablunkove. Tam ale nesúvisia dopravné komplikácie s počasím. 

"Na ceste z Ostravice smerom na Bílou ráno uviazli štyri kamióny. Už z kopca vycúvali, ale komunikáciu sme pre nákladné vozidlá s návesom uzavreli," uviedla hovorkyňa moravskoslezskej polície Lenka Sikorová.

Úsek cesty medzi Ostravicí a Bílou polícia uzatvára v zimnom období často. Na tejto beskydskej komunikácii cestári nesmú s ohľadom na ochranu vody v priehrade Šance používať na údržbu soľ. Hlavne po výdatnom snežení sa stáva ťažšie priechodná. Polícia z preventivních dôvodov začala vjazd vozidiel v zimnom období regulovať.

Dlhá kolóna kamionov sa vytvorila dnes ráno v Mostoch pri Jablunkove. Teda na ďalšej ceste vedúcej na Slovensko. "Kamióny stoja už pri hoteli Gruň, kolóna potom pokračuje smerom k hraniciam a ďalej na Slovensko," opísala Sikorová situaci. Dodala, že v tomto prípade na vine nie je sneh. "Slovenskí policajti sa snažia kolónu rozbehnúť", doplnila

Viac o téme: SnehOstravaKamión
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu