Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Odpudivé odhalenie na VIDEu! Kúpil si mäso od Babiša a v noci sa začali diať v jeho byte Akty X

Mäso sa v noci rozsvietilo.
Mäso sa v noci rozsvietilo. (Zdroj: YouTube/Michal Kroužel)

PRAHA - Na internete sa objavilo zvláštne video. Český fotograf na ňom zachytil, ako mäso v noci doslova svietilo. Hydinový výrobok si zakúpil v obchodnom reťazci, do ktorých výrobky dodávajú firmy Andreja Babiša. V poslednom čase majú jeho výrobky problémy s kvalitou.

Na Facebooku sa objavil príspevok fotografa Michala Kroužela, ktorý na videu zachytil zvláštny jav. Jedna zo vzoriek mäsa totiž v noci pri izbovej teplote svietila. Video ukazuje, ako jedna zo vzoriek kuracieho mäsa začne po niekoľkých hodinách pri izbovej teplote výrazne svetielkovať,” napísal na úvod svojho video Michal Kroužel. Prečo sa svetielkovanie neobjavilo pri druhej vzorke, môže byť spôsobené mnohými faktormi,” píše ďalej Michal.

Za svetielkujúcim mäsom nemusíte jazdiť do Černobyľu

„Ak chcete získať modré svetielkujúce kuracie mäso, nemusíte jazdiť do Černobyľu, Fukušimy alebo do chemicky zamorených oblastí a odchytávať tam divoké kurčatá. Stačí zájsť do Alberta a kúpiť si Vodňanské kura v akcii,” napísal na sociálnej sieti Michal.

Hydinový výrobok z obchodu patril jednej z firiem podnikateľa a lídra českej strany Andreja Babiša. Víťaz českých volieb je zakladateľom a vlastníkom firmy Agrofert, ktorá má pobočky v niekoľkých krajinách na svete.

Podľa Michala však toto video nemožno brať ako dôkaz závadnosti mäsa. „To nech posúdi potravinová inšpekcia a nezávislé testy. Zrejme ide o zdraviu neškodnú baktériu, ktorá sa v mäse bežne vyskytuje a je prirodzenou súčasťou rozkladu,” napísal, no napriek spochybňuje kvalitu výrobku. Video neobsahuje žiadne špeciálne efekty. Pri natáčaní neboli použité žiadne chemické látky ani žiadne umelé zdroje UV žiarenia. 100% príroda?” 

S takýmto výrobkom sa fotograf ešte nestretol. Za toto svetielkovanie by však mohla byť zodpovedná aj niektorá z baktérií rodu Pseudomonas vyskytujúcich sa bežne v prírode a pre človeka by nemala mať žiadne zdraviu škodlivé účinky.

Viac o téme: MäsoAndrej Babiš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu