Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Kontrola kamióna odhalila poriadny náklad: TOTO by malo na čiernom trhu astronomickú hodnotu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

WELS - Drogový kontraband v podobe 400.000 kusov tabletiek extázy, ktoré by na čiernom trhu mali hodnotu štyroch miliónov eur, objavili rakúski policajti a colníci pri kontrole kamióna smerujúceho z Amsterdamu do Istanbulu. Informovala o tom v stredu televízia ORF. Tureckého vodiča kamióna zadržali.

Pri prehliadke kabínky vodiča colníkmi v termináli v hornorakúskom meste Wels sa najskôr našla väčšia suma peňazí v hotovosti, neskôr aj menšie množstvá rôznych drog. Colníci tak vzhľadom na podozrenie, že by vo vozidle mohli byť ukryté aj ďalšie drogy, povolali kolegov z krajinského kriminálneho úradu so stopovacím psom.

Ten  signalizoval niečo podozrivé v časti vozidla určenej na prepravu nákladu, kde sa nachádzali kuchynské spotrebiče. Za nimi bolo v piatich sudoch, dvoch škatuliach a jednej športovej taške ukrytých najmenej 100 kilogramov tabletiek drogy extáza. Zadržaný Turek podľa informácií denníka Kronen-Zeitung povedal, že za prepravu drog dostal 10.000 eur. Vďaka nemu sa medzičasom podarilo identifikovať spolupáchateľa v Nemecku.

Viac o téme: DrogaKamiónExtázaAmsterdamWels
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu