Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Preľudnené Tatry prekonali Slovenský raj: Po tejto FOTO turistickej zápchy nebudete chápať

Ľudia čakajúci na vystúp na horský masív Giewont Zobraziť galériu (3)
Ľudia čakajúci na vystúp na horský masív Giewont (Zdroj: Foto: Facebook/Portal Tatrzański)

GIEWONT - Keď ste si mysleli, že horšie fronty ako na Slovensku byť nemôžu, mýlili ste sa. Poľskí turisti si chceli vychutnať výstup na horský masív Giewont, no s takouto situáciou nerátali ani v tom najhoršom scenári.

Portal Tatrzański na Facebooku uverejnil fotku, na ktorej turisti čakajú v nekonečnej fronte na výstup na horský masív Giewont. Pod príspevkom sa objavilo vyše 850 komentárov nahnevaných turistov. Tieto fronty zrejme hravo prekonajú aj dlhé čakanie v Slovenskom raji.

Preľudnené Tatry prekonali Slovenský
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Facebook/Portal Tatrzański)

Kým väčšina ľudí vyjadrila nespokojnosť, že je to horšie ako stáť v rade v obchode, niektorí sa rozhodli dať ostatným turistom užitočné rady. "Ja som na túru o štvrtej ráno a na vrchole Giewontu som bol o siedmej. Nemám žiaden problém a nikdy som nemal."

V Suchej Belej v Slovenskom raji. Turisti čakali 40 minút.
Zobraziť galériu (3)
V Suchej Belej v Slovenskom raji. Turisti čakali 40 minút.  (Zdroj: Facebook/Tatry)

Aj Portal Tatrzański odporúča vybrať sa na túru v skorých ranných hodinách. Vtedy je najmenšie riziko, že turisti natrafia na dlhé fronty Sú si totiž vedomí toho, že v letnom období sa vytvoria fronty. "V takéto slnečné dovolenkové dni sú fronty takmer stále. Dlhé rady sa začínajú tvoriť okolo 11. hodiny a trvajú približne do 16. poobede," uvádza Portal.

Giewont patrí k jedným z najobľúbenejších miest medzi poľskými turistami. Patrí k hlavným atrakciám poľských Západných Tatier, je dlhý takmer tri kilometre a ročne priláka tisíce turistov, ktorý sa túžia dostať na vrchol.

Viac o téme: ČakaniePoľskoFrontaGiewont
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu