Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Mayová si vyhrnula rukávy: Čaká ju zápas myšlienok, Britániu chce spravodlivejšiu

Theresa Mayová
Theresa Mayová (Zdroj: AP Photo/Matt Dunham, Pool)

LONDÝN - Britská premiérka Theresa Mayová sa domnieva, že po tom, ako v predčasných voľbách prišla o väčšinu v Dolnej snemovni britského parlamentu, musí teraz zvíťaziť v tzv. zápase myšlienok - a to nielen v britskom parlamente, ale aj v celej Británii. Mayová to dnes uviedla v prejave, ktorý mal podľa agentúry AP zmierlivý, ale tiež vyzývavý tón.

Predsedníčka britskej vlády v ňom vyzvala svojich politických oponentov, aby prispeli svojimi "názormi a myšlienkami" a pomohli jej s formovaním vládnej politiky. Úradu premiérky sa Mayová ujala takmer pred rokom. Minulý mesiac v predčasných parlamentných voľbách, ktoré sama iniciovala, aby si upevnila mandát, prišla jej Konzervatívna strana o väčšinu kresiel. Mayová dnes uznala, že volebný výsledok nebol taký, "aký si želala". Dodala však, že zostáva naďalej oddaná myšlienke urobiť Britániu v čase jej odchodu z EÚ spravodlivejšou. 

Britská premiérka hovorila v úvode dnes zverejnenej vládnej správy pojednávajúcej o tom, ako zabezpečiť ochranu pre stále vyšší počet ľudí zarábajúcich si formou zákaziek v dočasných zamestnaniach.

Viac o téme: VoľbyTheresa Mayová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu