Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tínedžerka na FOTO skončila na vozíčku: Za ochrnutie vraj môže rutinné očkovanie dievčat

Ruby Shallomová v nemocnici
Ruby Shallomová v nemocnici (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Šestnásťročná Ruby Shallomová z Bracknellu odjakživa milovala pohyb. Zdravá tínedžerka zbožňovala beh aj jazdu na koni, dokým nezačala mať podivné zdravotné ťažkosti. Všetko sa začalo po známom očkovaní proti rakovine krčka maternice, myslí si dievčina odkázaná na invalidný vozík.

Rodičia tvrdia, že za paralýzou troch končatín tínedžerky môže vakcína proti vírusu HPV spôsobujúcemu rakovinu krčka maternice. Po očkovaní totiž dievčina skončila v nemocnici na infúziách. Ruby bola zaočkovaná v škole a o niekoľko týždňov začala pociťovať závraty, bolesti hlavy a žalúdočné kŕče. Jej svalstvo bolo čoraz slabšie, až sa jedného májového rána prebudila a necítila si nohy. Odvtedy stratila cit aj v pravej ruke a je pripútaná na lôžko.

Vedci sľubujú zázraky, prelomová liečba už o desať rokov: Paralyzovaní ľudia budú opäť chodiť

Niekedy je dievčina taká slabá, že nedokáže dvihnúť ani hlavu. Nevie bez pomoci jesť, obliecť sa či zájsť na toaletu. Lekári si však myslia, že v pozadí poruchy stoja psychické príčiny a nie očkovanie, uvádza Swns.com.

Ďalšie nevysvetliteľné ochrnutie dievčaťa

„Sme si stopercentne istí, že za to môže očkovanie proti HPV,“ tvrdia rodičia tínedžerky napriek tomu, že k nežiadúcim účinkom vakcíny patria len bolesti hlavy, horúčka alebo nevoľnosť. Rodičia najskôr verili, že vakcína môže Ruby zdravie zachrániť, no teraz sú presvedčení o opaku.

Veľké varovanie pre ženy: Nosíte skinny džínsy? Austrálčanka na to brutálne doplatila!

S podobným problémom ako Ruby sa stretla aj 15-ročná tanečníčka Lucy Rebbecková z Wokinghamu. Po očkovaní proti HPV boli jej svaly také slabé, že šesť mesiacov potom strávila na invalidnom vozíku. Lekári jej najskôr diagnostikovali celiakiu, no zdravotný stav dievčiny sa rapídne zhoršoval. Našťastie, po rehabilitácii a hydroterapii opäť začala chodiť. Dodnes však nevie, čo jej stav spôsobilo. Lekári tínedžerke na mozgu objavili neznámu škvrnku po zápalovom procese, ale jej pôvod nevedia vysvetliť. Matka Lucy si takisto myslí, že ochrnutie nebolo náhodné. Lekári obvinenia označili za zavádzajúce a dievčatá podľa nich mylne pripísali vznik ochorenia vakcíne.

Tínedžerka na FOTO skončila
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Viac o téme: VakcínaOchrnutieHPV očkovanieRuby Shallom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu