Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vraha z pražskej električky odsúdili: V base a na protialkoholickom si odsedí 17 rokov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA - Na 17 rokov väzenia odsúdili právoplatne v Česku páchateľa vraždy, ku ktorej došlo v električke v Prahe vo februári 2014. Šesťdesiattriročný muž, ktorý sa po viac ako dvoch rokoch sám prihlásil polícii a priznal sa k činu, po ktorého páchateľovi kriminalisti dovtedy márne pátrali, sa proti rozsudku totiž neodvolal. Súčasťou súdneho verdiktu je aj absolvovanie ústavného protialkoholického liečenia.

Obeť vraždy, 64-ročnú ženu, našli 13. februára 2014 cestujúci v bezvedomí s krvácajúcou hlavou v električke číslo 17. Alarmovaní záchranári už postrelenej nedokázali pomôcť. Páchateľ, ktorý mal výčitky svedomia, ako motív uviedol, že potreboval peniaze na cestu domov do Posázavska, ale nechcel so žiadosťou otravovať príbuzných. Obeť strelil zozadu do krku zbraňou, ktorú nemal v legálnej držbe.

Štátna zástupkyňa požadovala pre obžalovaného 20-23 rokov odňatia slobody nepodmienečne. Súd zohľadnil ako poľahčujúce okolnosti páchateľovo priznanie a ľútosť nad činom, informovali české médiá. Prípad patril po viac ako dva roky medzi najzáhadnejšie nevyriešené kauzy českej kriminalistiky.

Viac o téme: VrahVraždaVäzenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu