Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zeman: Putin nie je samovrah, Rusom stačí Krym

Vladimir Putin Zobraziť galériu (2)
Vladimir Putin (Zdroj: SITA)

PRAHA - Český prezident Miloš Zeman odmieta možnosť prípadnej invázie Ruska do pobaltských krajín, keďže by podľa jeho slov išlo o samovražednú misiu.

Zeman v utorok zverejnenom rozhovore pre americkú agentúru AP okrem iného taktiež spochybnil záujem Ruska o východnú Ukrajinu. V tejto veci opätovne skritizoval západné protiruské sankcie. Tie prirovnal k rovnako kontraproduktívnym, ako boli americké sankcie voči Kube. Podľa jeho slov, "ak Rusko nevykročí na ukrajinskú pôdu", mali by ich postupne odstraňovať. Zeman sa vyjadril aj na margo svojho májového príchodu do Moskvy. Podľa svojich slov si príde pri príležitosti 70. výročia konca druhej svetovej vojny "uctiť mŕtvych nie živých".

"Vladimir Putin nie je samovrah a pozná dôsledky, aké by útok na Pobaltie mal. Myslím, že Rusko je spokojné s pričlenením Krymu. Pochybujem, že by bolo možné vtrhnúť na východ Ukrajiny, jednoducho preto, že je zničený občianskou vojnou a Moskva by musela kŕmiť desiatky miliónov hladných úst a na to sú jej hospodárske kapacity nedostačujúce," povedal pre AP Zeman, ktorého agentúra označila za známeho svojimi proruskými názormi na konflikt na východe Ukrajiny.

Zeman: Putin nie je
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: topky.sk)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu