Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Rodičia, ktorí kvôli seflie na útese zomreli pred očami detí: Miesto tragédie veľmi dobre poznali!

Zobraziť galériu (7)
(Zdroj: tvi24.iol.pl, fotolizbona.pl)

LISABON - Jediná fotka Michala a jeho ženy Hany ich stála život. Pred zrakmi svojich dvoch malých detí sa pošmykli a padli z 80 metrového útesu. Obidvaja sa živili fotografovaním, preto je nepochopiteľné ako sa to mohlo stať. Miesto tragédie dobre poznali, nikto netuší podrobnosti pádu. Známi budú teraz musieť vysvetliť dvom malým deťom, prečo ich rodičia museli odísť tak skoro.

Poľský manželský pár zahynul po páde z útesu nad mysom Cabo da Roca na západe Portugalska, zrejme vtedy, keď si robil selfie fotografiu. Kapitán Dario Pinto Moreira, ktorý má na starosti prístav v neďalekom meste Cascais, uviedol, že Poliaci sa pošmykli, keď fotografovali samých seba.

Michal a Hana zanechali po sebe dve malé deti
Zobraziť galériu (7)
Michal a Hana zanechali po sebe dve malé deti  (Zdroj: tvi24.iol.pl, fotolizbona.pl)

Michał a Hanna Maćkowiak mali len niečo cez tridsať rokov. Spoznali sa na poľskej univerzite, neskôr sa zamilovali do Portugalska a presťahovali sa tam.

K tragédii došlo v sobotu 9. augusta. Telá už vyzdvihli z miesta nešťastia, hoci prvé pokusy o ich vytiahnutie znemožnilo nepriaznivé počasie. Malé deti manželov, syn vo veku päť a dcéra šesť rokov, boli svedkami nehody a v súčasnosti sú v starostlivosti psychiatrov.

Osudný útes
Zobraziť galériu (7)
Osudný útes  (Zdroj: tvi24.iol.pl, fotolizbona.pl)

Podľa poľskej konzulky v Lisabone Moniky Dulianovej žila rodina v Portugalsku niekoľko rokov. Úrady sa skontaktovali s najbližšími príbuznými detí a tí majú pricestovať do Portugalska. Manželia očividne prekročili bezpečnostnú bariéru, aby sa dostali na samý okraj útesu nad Atlantickým oceánom, ale konzulka dodala, že nemá žiadne podrobnosti o nešťastí. Informovala tiež, že polícia prípad vyšetruje.

Rodičia, ktorí kvôli seflie
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: tvi24.iol.pl, fotolizbona.pl)

Záchranné služby dostali správu o tragédii v sobotu večer. Pokusy vyzdvihnúť telá ešte v istý ten deň pozastavili, pretože stúpajúci príliv bránil operácii, ale akciu úspešne ukončili v nedeľu.

Miesto v okolí útesu museli dobre poznať. Na vlastnej internetovej stránke mali niekoľko fotiek z osudného miesta. Najhoršie bude pre známych vysvetliť dvom malým deťom, čo sa vlastne stalo a prečo už nemajú milovaných rodičov.

Rodičia, ktorí kvôli seflie
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: tvi24.iol.pl, fotolizbona.pl)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu