Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Priskorá smrť: Kráska (†21) si prešla peklom, zomrela na infarkt!

Amy Wildová Zobraziť galériu (2)
Amy Wildová (Zdroj: manchestereveningnews.co.uk)

STOCKPORT - Amy Wildová z Anglicka dlhé roky čelila vážnym zdravotným problémom. Keď už sa zdalo, že tento boj vyhráva, zrazu sa jej stav prudko zhoršil. O dva dni neskôr zomrela. Svoje plány vrátane otvorenia salónu krásy tak už nikdy neuskutoční.

Keď mala Amy desať rokov, napadol ju smrteľný vírus, kvôli ktorému musela podstúpiť transplantáciu srdca. O dva roky neskôr telo transplantát odmietlo. V roku 2007 sa situácia zopakovala. Jej zdravotný stav sa rapídne zhoršil. Tri mesiace bola napojená na podporné prístroje a keď sa konečne prebrala, bola odkázaná na invalidný vozík.

Pred dvoma rokmi vyučenej kozmetičke operovali bedrový kĺb a ona sa tak opäť mohla postaviť na nohy, i keď s pomocou barlí. Všetko nasvedčovalo tomu, že Amy sa z toho dostane. Chodila stále lepšie a plánovala si otvoriť vlastný salón.

Priskorá smrť: Kráska (†21)
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: manchestereveningnews.co.uk)

Potom ale prišiel 10. august. Mladá žena si išla skoro ľahnúť, pretože sa cítila unavená a bola taktiež veľmi bledá. Keď sa na druhý deň o siedmej ráno zobudila, sťažovala sa na bolesť v hrudníku. Mama Lynne ju preto odviezla do nemocnice. Tam o dva dni neskôr zomrela na infarkt.

Podľa patológa Paula Bishopa vykazovalo telo pacientky jasné známky odmietnutia orgánu. Amy síce užívala lieky, ktoré to mali potlačiť, pomohli však len dočasne. Štatistiky uvádzajú, že len polovica všetkých pacientov, ktorí podstúpia transplantáciu srdca, žije viac ako desať rokov po nej. A až u troch štvrtín z nich sa objaví nejaká forma ischemickej choroby srdca, píše Daily Mail.

Rodina zosnulej sa pýta, či lekári urobili všetko pre to, aby ju zachránili. "Vzhľadom na ochorenie srdca a to, ako zle na tom v osudný deň bola, by sme čakali, že sa o ňu postarajú lepšie," povedala sestra Sophie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu