Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Vrchol hyenizmu a zvrhlosti: Toto osemročné dievčatko zomrelo počas svojej svadobnej noci!

Rawan Zobraziť galériu (2)
Rawan (Zdroj: realitywives.net)

HARDH - Smrť osemročného dievčatka, ktoré zomrelo v Jemene po nútenom sobáši počas svadobnej noci, šokovala mnohých ľudí v krajine. Podľa jemenských médií dievča menom Rawan zomrelo v hotelovej izbe mesta Harád potom, ako mu po pohlavnom styku s dospelým ženíchom praskla maternica.

Podľa informácií ľudskoprávnych aktivistov muž, pravdepodobne štyridsiatnik, pochádzal zo Saudskej Arábie a za dievča zaplatil jeho otec v prepočte 2024 eur. Spolupracovník Jemenského centra na ochranu ľudských práv povedal pre médiá:

"Po tomto strašnom prípade opakujeme našu požiadavku, aby manželstvo smeli uzatvárať len osoby, ktoré dosiahnu vek 18 rokov."

Rawan zomrela v hotelovej izbe mesta Harád
Zobraziť galériu (2)
Rawan zomrela v hotelovej izbe mesta Harád  (Zdroj: dailymail.co.uk)

Podľa portálu dailymail.co.uk jeden z rozhnevaných blogerov na tragédiu reagoval slovami, že muž je "zviera, ktoré si zaslúži byť za svoj čin potrestané. A tak isto aj všetci tí, ktorí zločin podporovali". Iný internetový užívateľ s menom Omar zase dodal, že členovia Rawaninej rodiny nie sú ľudia a nezaslúžia si mať deti.

Islamskí politici už viackrát predložili návrh zákona o sobášoch, doteraz bezúspešne. Svadba maloletých dievčat je v Jemene relatívne rozšírená.

V roku 2008 vyvolal veľkú pozornosť v krajine prípad 10-ročnej Nudšúd Alíovej, ktorá na súde v meste Saná požiadala o rozvod. Uviedla rakúska televízia ORF na svojej webovej stránke.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu