Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zomrela najdlhšia mačka sveta Stewie, merala 1,23 metra

Stewie, najdlhšia mačka sveta
Stewie, najdlhšia mačka sveta (Zdroj: SITA)

RENO - Vo veku osem rokov zomrela najdlhšia domáca mačka na svete, kocúr Stewie, ktorého v roku 2010 zapísali do Guinnessovej knihy rekordov. Mainská mývalia mačka prehrala v pondelok v nevadskom meste Reno boj s rakovinou, čo potvrdila jej majiteľka Robin Hendrickson.

Stewie meral od špičky ňufáka po koniec chvosta 1,23 metra. Bol nielen najdlhšou mačkou, ale mal aj najdlhší chvost na svete. Kocúr bol certifikovanou terapeutickou mačkou a často navštevoval zariadenie pre dôchodcov v Rene. "Stewie bol vždy veľmi spoločenský a veľmi rád bol s novými ľuďmi," povedala Hendrickson. "Dotkol sa mnohých životov a za to som mu veľmi vďačná," dodala Hendrickson.

Mainská mývalia mačka je jedno z najstarších a zároveň najpočetnejších amerických plemien. Vzniklo krížením mohutných domácich mačiek a dlhosrstých mačiek z Európy, ktoré do USA priviezli osadníci. Po prvý raz toto plemeno vystavovali v roku 1860 v New Yorku, zaregistrovali ho o rok neskôr. Samice dosahujú hmotnosť päť až sedem kilogramov, robustnejšie samce môžu mať až 12 kilogramov. Svoju plnú veľkosť dosahujú pomerne neskoro, až medzi tretím a štvrtým rokom života.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu