Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Česi objavili ďalšie nebezpečenstvo: Jed na potkany našli aj v keksoch!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRNO - Problém s poľskými sušienkami s prímesou jedu na potkany má v Česku pokračovanie. Štátna poľnohospodárska a potravinárska inšpekcia (SZPI) totiž dostala varovanie od poľskej strany týkajúce sa ďalších cukrárskych výrobkov, pri ktorých existuje značné riziko, že obsahujú jed na hlodavce.

V utorok večer to uviedol hovorca SZPI Pavel Kopřiva. Správu dnes priniesla česká spravodajská stránka Novinky.cz.

Podľa hovorcu ide opäť o výrobky spoločnosti Magnolia so sídlom v poľskom meste Lubsko. SZPI následne zverejnila zoznam rizikových produktov uvedeného výrobcu a ich distribútorov v Česku. Po Kauflande stiahlo možné nebezpečné sušienky tiež Tesco. Podľa SZPI ide o výrobky Tesco Oplatky s náplňou s vanilkovou príchuťou 175 gramov s minimálnou trvanlivosťou do 17. 2. 2013, 22. 3. 2013 a 21. 4. 2013. Ako informoval hovorca Tesca Jan W. Dvořák, požiadavky na zdravotnú bezpečnosť nespĺňajú ani Tesco Oplatky s krémovou náplňou s jogurtovou príchuťou 65 gramov.

Potenciálne nebezpečné sú podľa SZPI aj cukrovinky od tohto istého poľského výrobcu, ktoré sa objavili v predajniach spoločnosti Pekárny a cukrárny Náchod. V tomto prípade ide o PéCé Nugátové Trubičky v balení 35 gramov a s označením obdobia minimálnej trvanlivosti do 24. 6. 2013, 7. 7. 2013 a 3. 9. 2013 a o PéCé Vanilkové Trubičky v balení 35 gramov a s označením obdobia minimálnej trvanlivosti do 7. 7. 2013.

V Kauflande sa objavili oblátkové trubičky STILLA dolce Cocoa Rolls v balení 2 x 50 gramov a s označením obdobia minimálnej trvanlivosti do 26. 4. 2013 a 8. 5. 2013 a oblátky STILLA dolce Vanilla Vafers v balení 80 gramov a s označením obdobia minimálnej trvanlivosti do 21. 5. 2013.

Uvedené produkty predajcovia stiahli z maloobchodnej siete na základe princípu predbežnej opatrnosti už 21. 1. 2013 a v súčasnosti v ponuke v ČR nie sú. Oznámil to hovorca SZPI Kopřiva, ktorého citovali Novinky.cz. Hovorca zároveň odporučil všetkým spotrebiteľom v Česku, ktorí môžu mať tieto potraviny doma, aby ich nekonzumovali.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu