Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Belgičanka išla do Bruselu: Pre chybu GPS skončila v Záhrebe!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LONDÝN - Belgičanka, ktorá sa s pomocou satelitnej navigácie vydala na 60-kilometrovú jazdu autom do Bruselu, sa údajne pre chybu prístroja s polohovacím systémom GPS po dvoch dňoch a vyše 1400 najazdených kilometroch ocitla v chorvátskom Záhrebe.

Uviedli to britské noviny Telegraph. Sabine Moreauová sa minulý týždeň stratila na ceste zo svojho domu v obci Solre-sur-Sambre do belgického hlavného mesta, kde chcela vyzdvihnúť priateľku. Hoci začala tušiť, že ju navigácia vedie po nesprávnych cestách, neprestala jej dôverovať a naďalej nespúšťala nohu z plynu.

Syn zblúdenej dámy dokonca zalarmoval políciu, ktorá chcela spustiť celoštátne pátranie, no Moreauová sa medzičasom rodine prihlásila zo Záhrebu. Až tam si uvedomila, že už viac nie je v Belgicku.

"Vnímala som rôznorodé nápisy počas mojej cesty. Najprv francúzske, potom v Nemecku - Kolín, Aachen, Frankfurt. Ale vôbec som sa nad tým nezamýšľala. Bola som len zmätená a pokračovala som stále ďalej," uviedla žena, ktorá počas svojej jazdy musela dvakrát tankovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu