Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Nezmyselná smrť: Lekári mali priveľa práce, choré bábätko zomrelo!

Príčina smrti dievčatka zatiaľ nie je známa
Príčina smrti dievčatka zatiaľ nie je známa (Zdroj: Daily Mail)

STRADFFORD - Život sedemmesačnej Holly Watersovej visel na vlásku. Keď ju však chceli záchranári previezť do najbližšej nemocnice, tamojšia pohotovosť už neprijímala. Dve minúty pred príchodom do vzdialenejšieho zariadenia zomrela.

Anglickí rodičia našli svoju dcérku ležať v bezvedomí v postieľke a okamžite zavolali záchranku. Tá ju odviezla do iba štyri kilometre vzdialenej nemocnice, ale pohotovosť bola v noci zatvorená kvôli úbytku zamestnancov a na detskom oddelení mali už plno.

Záchranári sa teda museli poponáhľať do iného zariadenia, čo však viedlo k  20-minútovému oneskoreniu. To sa stalo dievčatku osudným. "Povedali nám, že zomrela dve minúty pred nemocnicou. Keby ju prijali v stradffordskej nemocnici, stabilizovali jej stav a potom ju previezli, mohla by tu s nami stále byť," povedal BBC jej otec Sean Birch.

Vedenie nemocnice rozhodnutie svojich lekárov bráni. "Doktori práve liečili veľmi choré dieťa, ktoré priviezli na pohotovosť. Starali sa zároveň aj o ďalšie akútne prípady. Zamestnanci správne nasledovali spoločný protokol, ktorý mali dohodnutý s druhou nemocnicou pre tieto prípady," povedal riaditeľ pediatrického oddelenia Colin Ovington.

Obe nemocnice sa zhodujú na tom, že je nemožné povedať, či by okamžité prijatie Holly jej osud zmenilo. Príčina smrti je zatiaľ v štádiu vyšetrovania.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu