Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Šokovaná matka: Lekári synčekovi vybrali mozog a dali ho do liehu!

Regan zomrel v roku 1999
Regan zomrel v roku 1999 (Zdroj: bbc)

LONDÝN - Bolesť zo straty vlastného dieťaťa je pre rodiča neprekonateľná a zabudnúť naň je takmer nemožné. Britka Julie Middletonová (40) však po 13 rokoch od smrti svojho malého synčeka musela prežiť ďalšie utrpenie, keď sa dozvedela, že mu lekári bez jej vedomia vyoperovali mozog a uložili ho do liehu.

Regan zomrel vo veku iba šiestich týždňov a jeho matka Julie vtedy prežila najhoršie chvíle svojho života. Nedávno však zazvonili pri jej dverách policajti a mali pre ňu šokujúcu správu. Mozog jej chlapčeka našli v nádobe v nemocnici v Southamptone.

Nebol to jediný prípad, na ktorý nariadený audit  prišiel. Oznámenie o tom, že orgány mŕtvych ľudí boli bez dovolenia odobraté a skladované, zrejme dostanú stovky príbuzných. "Je to, ako by mi ukradli kúsok môjho dieťaťa," zverila sa Julia, ktorej spoločne s jej exmanželom Michaelom nemocnica ponúkla navrátenie orgánu a jeho dodatočné pochovanie zdarma.

"Nie je v našich silách, aby sme si tým prešli znova. Myslela som si celú tú dobu, že som posledné zbohom Reganovi už dala. Bolesť sa znovu vracia, je to nepredstaviteľné," priznáva matka.

Julie hovorí, že jej lekári povedali o odobratí tkaniva, aby zistili príčinu smrti jej syna. Nikto ju ale neinformoval o tom, že bude na príkaz miestnej polície a koronera vyňatý celý mozog.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu