Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

ÚVO nariadil zrušiť tender na nákup kamier: Rezort vnútra sa odvolal

Denisa Saková
Denisa Saková (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA - Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) nariadil zrušiť tender na nákup policajných kamier. Ministerstvo vnútra (MV) SR podalo odvolanie. Potvrdil to tlačový odbor ministerstva, upozornil na to Denník N.

Ako vyplýva z vestníka ÚVO, úrad nariadil kontrolovanému zrušiť použitý postup zadávania zákazky, čo v praxi znamená celú zákazku zrušiť. Rozhodnutie zatiaľ nie je právoplatné, od pondelka (7. 10.) plynie lehota na odvolanie. "MV SR proti rozhodnutiu ÚVO o zrušení verejného obstarávania podalo odvolanie," informovalo o tom ministerstvo.

Predmetom zákazky mala byť dodávka kamerových systémov určených na monitoring policajných zložiek, ochranu budov, verejných priestorov a súvisiacej infraštruktúry. Okrem kamier, potrebnej techniky, káblov a konektorov zahŕňa zákazka aj všetky súvisiace licencie a služby zabezpečenia štvorročnej servisnej podpory dodávaných zariadení.

V sume má byť zarátaná aj konfigurácia a inštalácia technických zariadení. Ministerstvo zároveň žiada obstarávateľa o ocenenie služieb technického špecialistu. Verejné obstarávanie rezort vnútra vyhlásil v novembri minulého roka. Z vestníka Úradu pre verejné obstarávanie vyplýva, že celková odhadovaná hodnota nákupu je viac ako 99,5 milióna eur bez DPH. Odevné kamery majú podľa rezortu slúžiť predovšetkým na monitorovanie a záznam práce policajtov.

Viac o téme: NákupMinisterstvo vnútraKameryTenderÚVODenisa Saková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu