Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nová posila v Hlinovom tíme: Ďalšia odídenkyňa z OĽaNO vchádza do radov KDH

Alojz Hlina priberá do tímu ďalšiu posilu z radov OĽaNO Zobraziť galériu (8)
Alojz Hlina priberá do tímu ďalšiu posilu z radov OĽaNO (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Kresťanskí demokrati zvolali na dnes tlačovú konferenciu, na ktorej sa predstavili ďalšiu posilu do tímu strany. Do radov strany KDH sa rozhodla vstúpiť ďalšia z poslankýň, ktoré opustili parlamentný klub OĽaNO. Matovičovci tak prichádzajú o ďalšieho človeka.

VIDEO Tlačová konferencia KDH:

Do KDH vstupuje Anna Verešová

Predseda KDH Alojz Hlina začína tlačovú konferenciu. "V mori politologického šialenstva je KDH pripravené budovať nový dom," uvádza Hlina. "Som rád, že po ohlásení spolupráci Gáborčákovej a Červeňákovej, vieme ohlásiť ďalšiu posilu v našom tíme. Je to Anna Verešová," vyhlásil predseda KDH s tým, že sa teší. Anna Verešová je nezaradená poslankyňa, ktorá prednedávnom opustila poslanecký klub OĽaNO.

Nová posila v Hlinovom
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Potvrdila, že sa zúčastní volieb za KDH

Slovo si zobrala Anna Verešová. "Celý môj život bol previazaný s rodinami, ale aj so štátnym sektorom. Doteraz však v ňom existuje diskriminačné rozdeľovanie tých poskytovateľov, ktorí poskytujú služby tomu istému občanovi Slovenskej republiky," uvádza Verešová. "Dnes vám chcem oznámiť, že v budúcoročných voľbách budem kandidovať za Kresťanskodemokratické hnutie. Hodnoty, ktoré táto strana predstavuje, sa veľmi silno prelínajú s mojim životným príbehom," priznala Verešová.

Nová posila v Hlinovom
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Caroline Líšková ešte Verešovú doplnila. "Pani Verešová namusí vstupom do KDH zakladať ani demokratické krídlo a ani inú podobnú platformu," prízvukovala Líšková zrejme na margo OĽaNO a SaS, v ktorých tiež vznikli platformy. V SaS to je demokratická platforma a v OĽaNO hnutie Obyčajných kresťanov Odvážne.

Inú alternatívu nevidela

Verešová odpovedala aj na otázku, prečo nevstúpila do strany Kresťanská únia, ktorej šéfuje Anna Záborská. "Potenciál KÚ nebol silný, preto som si vybrala KDH. Neviem ako sa ďalej vyvíja ich situácia," uviedla Verešová.

Za KDH budú kandidovať aj nezaradené poslankyne Elena Červeňáková a Soňa Gaborčáková, ktoré to avizovali v lete. Spolu s Verešovou odišli v júni z poslaneckého klubu OĽaNO. Klub vtedy opustili aj jeho dovtedajšia predsedníčka Veronika Remišová a poslanec Jozef Lukáč. Remišová sa stala predstaviteľkou neparlamentnej strany Za ľudí, Lukáč vstúpil do hnutia Sme rodina.

Viac o téme: KDHAlojz HlinaAnna VerešováSoňa GaborčákováCaroline LíškováElena Červeňáková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu