Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

PRÁVE TERAZ Druckerova strana má už najťažšie za sebou: Do strany zlanáril aj známu tvár

Tomáš Drucker odovzdal potrebné podpisy Zobraziť galériu (14)
Tomáš Drucker odovzdal potrebné podpisy (Zdroj: Topky/Vlado Benko Jr. )

BRATISLAVA - Exminister zdravotníctva a vnútra Tomáš Drucker vo štvrtok odovzdal na ministerstve vnútra v Bratislave podpisy od občanov a podal žiadosť o registráciu svojej politickej strany Dobrá voľba. Informovala o tom hovorkyňa vznikajúcej strany Martina Šoltésová. Drucker zdôrazňuje potrebu spravodlivého zdravotníctva pre všetkých. Hovorí tiež o lepšom živote rodín a seniorov a riešiť chce aj regióny. Tie by mali byť podľa neho silné a fungujúce.

Drucker sa priznal aj s počtom podpisov, ktoré v rámci strany odovzdal. "Za 3 týždne sme vyzbierali 30-tisíc podpisov. Pre nás je podstatné, aby sme ľuďom vedeli doručovať obsah. Pre nás sú dôležité sociálne problémy. Na budúci týždeň chcem predstaviť ľudí, ktorí sa budú zúčastňovať na tvorbe programu," povedal pred ministerstvom vnútra Tomáš Drucker.

Tomáš Drucker odovzdal podpisy na registráciu strany Dobrá voľba

Spolupracovať s ním bude Tomáš Kuča, ktorý s ním spolupracoval už v Slovenskej pošte, na ministerstve zdravotníctva a doteraz pôsobil pri premiérovi Petrovi Pellegrinim (Smer-SD).

PRÁVE TERAZ Druckerova strana
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: Topky/Vlado Benko Jr. )

Podľa RTVS sa navyše do Druckerovej strany chystá rektorka Akadémie policajného zboru v Bratislave Lucia Kurilovská. Jej prítomnosť na kandidátke potvrdil samotný Drucker. "Pani Lucia Kurilovská sa napríklad bude venovať spravodlivosti a spravodlivému štátu ako takému," potvrdil Drucker.

Lucia Kurilovská zrejme vstúpi do novovznikajúcej strany
Zobraziť galériu (14)
Lucia Kurilovská zrejme vstúpi do novovznikajúcej strany  (Zdroj: Vlado Anjel)

Spolupráca s inými subjektami

Drucker sa zároveň nevyhranil voči spolupráci s akoukoľvek stranou, no vylúčil extrémistov. "Tu musí byť tá tolerancia naozaj na nulovej hodnote," povedal Drucker. "Ja som už raz odišiel z vlády, v ktorej bol Smer, lebo som nevedel doručovať výsledky," odpovedal na otázku, či by vylúčil spoluprácu s Robertom Ficom.

PRÁVE TERAZ Druckerova strana
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: Topky/Vlado Benko Jr. )

V hre sú zrejme aj ďalší

V súvislosti s Druckerovou stranou sa spomínajú aj poslanci Národnej rady SR Martin Fedor a Katarína Cséfalvayová (obaja Most-Híd).

Hovorilo sa aj o Pellegrinim, ale premiér tvrdí, že s Druckerom o spolupráci nehovoril. Priznal však, že v Smere-SD hovoria aj o jeho ďalšom fungovaní. Začiatkom septembra predseda vlády vyhlásil, že sa cíti byť jasným sociálnym demokratom, politika sociálnej demokracie je mu blízka a na svojom politickom presvedčení nemieni nič meniť.

Na registráciu strany je potrebných aspoň 10.000 podpisov. Po ich odovzdaní má Ministerstvo vnútra SR do 30 dní rozhodnúť o registrácii strany. Na Slovensku je zatiaľ registrovaných viac ako 150 politických strán a hnutí.

Viac o téme: Tomáš DruckerLucia KurilovskáDobrá voľbaZber podpisov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu