Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

OĽaNO sa rozhodlo: Tento človek vystrieda na predsedníckej stoličke Remišovú

Igor Matovič a Eduard Heger Zobraziť galériu (2)
Igor Matovič a Eduard Heger (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA – Novým predsedom poslaneckého klubu OĽaNO má byť Eduard Heger. Potvrdil to hovorca hnutia Matúš Bystriansky. Podpredsedom ostane Miroslav Snopko.

Heger vystrieda na predsedníckej stoličke Veroniku Remišovú, ktorá sa funkcie vzdala v júni a odišla z klubu. Spolu s ňou klub opustili ďalší štyria poslanci, Elena Červeňáková, Soňa Gaborčáková, Anna Verešová a Jozef Lukáč.

Eduard Heger
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

"Spolu s odchodom poslankyne Národnej rady (NR) SR Anny Verešovej z poslaneckého klubu OĽaNO nastane zmena aj vo vedení Výboru NR SR pre ľudské práva a národnostné menšiny. Verešová sa vzdala postu predsedníčky výboru," uviedol Bystriansky. Nového predsedu ľudskoprávneho výboru navrhne OĽaNO na svojom zasadnutí.

Odídení poslanci vo svojom vyhlásení uviedli, že k rozhodnutiu prispelo napríklad to, že poctivá politika sa nedá robiť bez spolurozhodovania ľudí v regiónoch. Kritizovali aj to, že OĽaNO neumožnilo svojim poslancom a novým ľuďom stať sa riadnymi členmi hnutia. OĽaNO má v NR SR momentálne desať poslancov.

Viac o téme: PredsedaOĽaNOEduard Heger
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu