Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dávne tajomstvo hovorkyne Richarda Sulíka: Speváčka v kapele, vypočujte si jej HIT

Katarína Svrčeková nebola vždy len hovorkyňou Zobraziť galériu (5)
Katarína Svrčeková nebola vždy len hovorkyňou (Zdroj: archív K.S.)

BRATISLAVA - Život v politických kruhoch je občas psychicky aj fyzicky náročný. Hovorcovia politických subjektov sú práve tými ľuďmi, ktorí sprostredkúvajú informácie o krokoch hnutí, ktoré uskutočňujú vo verejnom priestore a vytvárajú tým mediálny dotyk s verejnosťou. Občas si však aj títo ľudia potrebujú pripomenúť, že sú osoby, ktoré majú aj rôzne iné záľuby. Jedno tajomstvo z minulosti sa rozhodla odhaliť aj hovorkyňa Richarda Sulíka Katarína Svrčeková, ktorá oprášila dávnu spomienku.

Svrčeková, ktorá je momentálne už hovorkyňou predsedu strany SaS Richarda Sulíka a v minulosti pôsobila ako dôstojníčka ozbrojených síl, sa rozhodla na sociálnej sieti s ľuďmi podeliť o svoju záľubu z minulosti. Tá súvisí s hudobnou tvorbou a jej pôsobením v kapele. Svrčeková v nej účinkovala ako speváčka.

VIDEO Skladba Žijem so šalviou, ktorú spieva Katarína Svrčeková

Pesnička hovorkyne Kataríny Svrčekovej

"Kedysi dávno som spievala v takej kapele, čo by sa teraz svojou čudnosťou presne hodila na Pohodu. Upadli sme do zabudnutia, ale túto skladbu dnes oprašujem a venujem všetkým účastníkom Pridu," napísala v statuse Svrčeková. Skladba má názov Žijem so šalviou a nahrala ju skupina Labe das karhli, v ktorej Sulíkova hovorkyňa pôsobila.

Bola aj v SuperStar

Hudobné ambície u Svrčekovej pritom nikdy neboli ničím cudzím. Predtým, ako sa začala pohybovať vo svete slovenských politických špičiek, sa zúčastnila aj prvej série populárnej súťaže Slovensko hľadá SuperStar v roku 2004.

Katarína Svrčeková ako účastníčka jednej zo speváckych súťaží
Zobraziť galériu (5)
Katarína Svrčeková ako účastníčka jednej zo speváckych súťaží  (Zdroj: TASR)

Je napokon logické, že Svrčekovej kroky mierili práve k hudbe, keďže sa pred pätnástimi rokmi v tomto smere pokúšala preraziť cez spomínanú súťaž a spev dokonca aj študovala na umeleckej škole. "Nie je to jediná kapela, v ktorej som pôsobila. Kapela Labe das karhli dokonca vznikla už keď som bola v SaSke, v ktorej som bola hovoryňa od roku 2012. Kapelu sme vytvorili spolu s kolegom z tejto strany. On bol autor piesní," povedala pre topky Svrčeková.

Kapela Labe das karhli
Zobraziť galériu (5)
Kapela Labe das karhli  (Zdroj: archív K.S.)

Od kapely do politiky

S kapelou dokonca aj vystupovali. "Mali sme jeden jediný koncert. Organizovala ho istá rozhlasová stanica a vyhrali sme aj súťaž v rámci tohto rádia," priznala Svrčeková, no kapela ako taká už neexistuje aj z pracovných dôvodov pre stranu SaS. Súčasná hovorkyňa ale na spev úplne nezanevrela. "Venujem sa tomu veľmi málo, ale občas sa stane, že si vypýtajú speváčku kapely, ktoré hrajú napríklad na plese alebo na svadbe a ak mám chuť, tak sa do toho príležitostne zapojím," uzavrela Svrčeková.

Životné kroky ju napokon doviedli do politických vôd a v minulosti pôsobila aj ako dôstojníčka ozbrojených síl a hovorkyňa strany SaS. V roku 2013, okrem iného, dokonca po boku Ľubomíra Galka vyhlásila, že bola v priestore vojenského spravodajstva zastrašovaná a šikanovaná.

Katarína Svrčeková a Ľubomír Galko
Zobraziť galériu (5)
Katarína Svrčeková a Ľubomír Galko  (Zdroj: SITA/Gabriel Kuchta)

Viac o téme: KapelaKatarína Svrčeková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu