Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Progresívci odmietli pozvanie Kušnírovej: Pamiatku Jána a Martiny nesmú využívať politici

Lídri strán Progresívne
Lídri strán Progresívne (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Na zajtrajší obed odmietol prísť aj líder Progresívneho Slovenska Michal Truban. Slovensko podľa progresívcov zmenu potrebuje a preto rokujú s ostatnými stranami. Nechcú však, aby pamiatku Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej využívali politici. Preto pozvanie odmietol.

Na zajtrajší obed pozvala Zlatica Kušnírová predstaviteľov všetkých opozičných demokratických strán. Pozvanie zatiaľ odmietol líder KDH Alojz Hlina a teraz aj šéf PS Michal Truban. Richard Sulík, Miroslav Beblavý a Igor Matovič sa obeda zúčastnia. Príde zrejme aj Andrej Kiska ako šéf Za ľudí. 

Pamiatka Jána a Martiny sa nesmie zneužívať

Progresívcu sú presvedčení, že Slovensko potrebuje zmenu. „Tú dosiahneme jedine jasnou alternatívou voči súčasnému štýlu vládnutia. V PS si uvedomujeme dôležitosť spolupráce, preto sme sa spojili do predvolebnej koalície s našim hodnotovo najbližším partnerom, stranou SPOLU. Práve preto sme tiež začali rokovania s novou stranou Andreja Kisku,“ uviedlo hnutie v reakcii. 

S ostatnými stranami, ktoré boli pozvané na obed, komunikujú a plánujú sa aj naďalej stretávať. „Opakovane sme ich označili ako našich budúcich potenciálnych partnerov vo vláde, ktorá prinesie na Slovensko zmenu. Robíme všetko pre to, aby sa toto presvedčenie po voľbách premenilo na realitu,“ napísali ďalej. „Nechceme však, aby pamiatka Jána Kuciaka a  Martiny Kušnírovej, ktorú si mimoriadne vážime, bola využívaná politikmi. Z tohto dôvodu Michal Truban pozvanie na obed v navrhovanom formáte neprijal.“ Progresívne Slovensko však Kušnírovú pozvalo na stretnutie s nimi, kde jej chcú predstaviť svoju predstavu o tom, ako spolu so svojimi partnermi prinesú na Slovensko spravodlivosť a zmenu. 

Viac o téme: Michal TrubanProgresívne SlovenskoZlatica Kušnírová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu