Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Unikla informácia o veľkých plánoch Matoviča s Kušnírovou: Drsná reakcia lídra OĽaNO

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Zlatica Kušnírová zrejme bude v budúcoročných parlamentných voľbách kandidovať za hnutie Igora Matoviča OĽaNO. Zároveň sa stane aj členkou jeho novej platformy Odvážne. Matovič predstavil Kušnírovú ako tvár novej platformy minulý týždeň. Igor Matovič hovorí o špinavej hre. Podľa neho je to klamstvo.

Týždenníku .týždeň to potvrdili dva od seba nezávislé zdroje zvnútra hnutia. Igor Matovič to však označil za špinavú hru. Zajtra sa má konať spoločný obed lídrov demokratických opozičných strán v reštaturácii pri Bratislavskom hrade. Obed organizuje Zlatica Kušnírová. 

Je to hoax, tvrdí Matovič

Líder hnutia OĽaNO pár minút po tejto informácii zverejnil svoju reakciu na sociálnej sieti. Podľa neho ide o špinavú hru a výmysel, že zajtra na tlačovke oznámia, že Kušnírová bude kandidovať za OĽaNO. „A ešte k tomu napíšu, že to majú preverené z dvojch zdrojov. Špinavosť - s jedným cieľom - za každú cenu dostať z pani Kušnírovej  záväzok, že kandidovať nebude,“ uviedol na sociálnej sieti. Pre Topky Igor Matovič uviedol, že ide o hoax. „Je to hoax, vôbec sme sa o tom nebavili,“ napísal. Neskôr v reakcii dodal, že ho mrzí, že si informáciu neoverili priamo v OĽaNO. 

Unikla informácia o veľkých
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

„Žiadna tlačovka zajtra o kandidatúre pani Kušnírovej nemala byť,“ dodal s tým, že si zrejme dva „neexistujúce nemenované zdroje“ vymysleli. 

Kušnírová novou tvárou odvážnych kresťanov

Igor Matovič predstavil Zlaticu Kušnírovú ako tvár jeho novej platformy minulý týždeň v utorok. Spoločne vyzvali opozičných lídrov na stretnutie. V diskuii týždenníka potvrdili účasť lídri strán SPOLU a SaS Miroslav Beblavý a Ricard Sulík. Šéf KDH Alojz Hlina odmietol. „Považujem to za perfídne,“ povedal v diskusii Hlina. „Ja s pani Kušnírovou pôjdem kedykoľvek na obed, a pozvem ju ja. Ale určite pri tom nepotrebujem kamery, svetlá a nepotrebujem to písať na Facebook,“ dodal.

Unikla informácia o veľkých
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

S OĽaNO je spätá dlhšie

Zlatica Kušnírová je s OĽaNO spätá už dlhšie. V minuloročných komunálnych voľbách kandidovala za poslankyňu práve ze Matovičovo hnutie a ľudia si ju zvolili. Už druhé volebné obdobie je obecnou poslankyňou v Gregorovciach. Z hnutia OĽaNO v ten istý deň odišli piati poslanci vrátane Veroniky Remišovej. Zdá sa, že hnutie sa snaží nabrať nový dych. 

Unikla informácia o veľkých
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Odvážni kresťania

Kušnírovú považuje Matovič za najsilnejší maják v boji proti korupcii. „Som rád, že dnes vám môžem Zlaticu Kušnírovú predstaviť ako kľúčovú a podpornú osobnosť hnutia Odvážni kresťania,“ vyhlásil minulý týždeň Matovič. „Vážim si prístup pána Matoviča. Vždy budem stať na strane spravodlivosti. To, čo som mala najdrahšie mi zobrali. Som odhodlaná bojovať za spravodlivosť a proti korupcii. Pravda a spravodlivosť musia zvíťaziť. Na našom Slovensku sa konečne musí začať žiť normálne,“ povedala Kušnírová.

Spoločný obed

Predsedov opozičných demokratických strán PS/Spolu, Za ľudí, KDH, SMK, SaS a OĽaNO zároveň pozvala na spoločný obed, aby začali spolu diskutovať na možnej spolupráci pred voľbami. „Očakávam, že od ľudí, ktorým to nebude vyhovovať, budú si hľadať výhovorky, no očakávam, že pozvanie od dámy (Kušnírovej pozn. red.) sa neodmieta,“ uviedol Matovič na možné rozosielanie pozvánok na avizovaný spoločný obed.

Viac o téme: Igor MatovičZlatica Kušnírová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu