Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vláda riešila opatrenia proti zneužívaniu vojenských uniforiem aj nový typ záchraniek

(Zdroj: SITA/Ľudovít Vaniher)

BRATISLAVA - Opatrenia proti zneužívaniu vojenských uniforiem, nový typ záchraniek na prepravu pacientov a zmeny pre trh s tabakovými výrobkami ukončili prvý rokovací deň 43. schôdze Národnej rady SR. O návrhoch majú rozhodnúť poslanci v stredu hlasovaním, keď poslancov okrem iného čakajú zmeny pri výbere kandidátov na európskeho prokurátora.

Za neoprávnené používanie vojenských uniforiem a označenia Ozbrojených síl (OS) SR by mali po novom hroziť sankcie až do výšky 500 eur. Počíta s tým novela zákona o ozbrojených silách. Opatrením ministerstvo obrany reaguje na problém s extrémistickými polovojenskými organizáciami.

Nový typ ambulancie zdravotnej záchrannej služby (ZZS), ktorá má slúžiť na prepravu pacientov, zavádza novela zákona o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti. Návrh predložilo ministerstvo zdravotníctva.

Poslanci rokovali aj o zmenách pre trh s tabakovými výrobkami. Tento trh by mal byť pod väčším drobnohľadom. Zabezpečiť to má novela zákona o výrobe, označovaní a predaji tabakových výrobkov. Návrhy prešli poslanci takmer bez diskusie.

Do lavíc sa vrátia v stredu, keď ich okrem iného čaká návrh zákona o výbere kandidátov na funkciu európskeho prokurátora a európskeho delegovaného prokurátora v Európskej prokuratúre. Ten by mal vypustiť pri výbere kandidátov na funkciu európskeho prokurátora vekové obmedzenie 40 rokov.

Viac o téme: Nový typ záchraniekZneužívanie vojenských uniforiem
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu