Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Premiér Pellegrini: Po obete leteckej tragédie môže letieť vládny špeciál

Peter Pellegrini
Peter Pellegrini (Zdroj: SITA/Braňo Bibel)

BRATISLAVA - Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) vyjadruje úprimnú sústrasť rodinám obetí havárie etiópskeho lietadla. Uisťuje ich, že vláda SR je v prípade potreby pripravená kedykoľvek poskytnúť vládny špeciál. Uviedol to vo svojom stanovisku na sociálnej sieti.

"S hlbokým zármutkom som krátko po pristátí v Paríži prijal informáciu, že medzi obeťami raňajšieho leteckého nešťastia etiópskeho lietadla boli aj štyria občania Slovenskej republiky. Chcem vyjadriť rodinám úprimnú a hlbokú sústrasť a uistiť ich, že vláda je v prípade potreby pripravená kedykoľvek poskytnúť vládny špeciál," povedal vo zverejnenom videu predseda vlády.

Na palube lietadla Etiópskych aerolínií, ktoré sa v nedeľu ráno zrútilo krátko po štarte z letiska v Addis Abebe, boli cestujúci 35 krajín. Stroj vzlietol z Addis Abeby o 6.38 h SEČ, havaroval niekoľko minút po štarte, nehodu nikto neprežil. Medzi obeťami sú aj manželka, syn a dcéra poslanca Národnej rady SR Antona Hrnka (SNS) a tiež rozvojová pracovníčka Danica Olexová.

Viac o téme: Peter PellegriniAnton Hrnko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu