Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Glváčovi došla trpezlivosť: Podáva trestné oznámenie, hovorí o organizovanej skupine

Martin Glváč Zobraziť galériu (3)
Martin Glváč (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Po tomto týždni to už podpredseda parlamentu nevydržal. Člen predsedníctva Smeru a podpredseda parlamentu Martin Glváč sa nechal počuť, že podáva trestné oznámenie. Iniciuje ho v súvislosti s únikom informácií v rámci prípadu vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

To, čo Glváča tak vyrušilo bola skutočnosť, že došlo k viacerým únikom informácií z vyšetrovacieho spisu prípadu vraždy Kuciaka. "Preto som tento týždeň podal trestné oznámenie v súvislosti s únikmi zo živého vyšetrovacieho spisu," uviedol podpredseda parlamentu Glváč. 

Glváčovi došla trpezlivosť: Podáva
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Martin Glváč)

Glváč pokračoval v odôvodňovaní tohto kroku. Podľa neho ide o cielenú diskreditáciu konkrétnych ľudí a politických oponentov. "Podobné úniky totižto ohrozujú samotné vyšetrovanie a môžu v konečnom dôsledku pomáhať páchateľom, čo je neprijateľné," priblížil. 

Vo vyjadrení popísal organizovanú skupinu, ktorá sa podieľa na týchto krokoch a ich činnosť sa podľa neho vráti po ukončení výberového konania ústavných sudcov. "Nepochybujem o tom, že po téme voľby ústavných sudcov sa táto organizovaná skupina opäť vráti k špinavým praktikám s cieľom zničiť vybrané osoby a poškodiť vybrané politické strany, pričom jej vôbec nejde o dolapenie páchateľov a objednávateľov ale o prevzatie politickej moci." uzavrel Glváč na sociálnej sieti.

Martin Glváč
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Komunikácia so Zsuzsovou

Podpredseda Smeru sa dostal do pozornosti po tom, čo vyšlo najavo, že bol v kontakte s obvinenou Alenou Zsuzsovou, ktorá je okrem obvinenia z objednávky vraždy Jána Kuciaka zapletená ešte v ďalšom závažnom prípade vraždy exprimátora Hurbanova Laszlóa Basternáka.


MIMORIADNE Zsuzsová bola v kontakte s námestníkom GP i podpredsedom Smeru Glváčom


Glváč komunikáciu formou fotiek selfie a písania (aj priamo z parlamentu) najskôr zapieral. Neskôr túto komunikáciu priznal a uviedol, že táto prebehla ešte počas jeho funkcie ministra obrany. Následne mal túto komunikáciu riešiť so šéfom vojenského obranného spravodajstva.

Viac o téme: Trestné oznámenieMartin Glváč
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu