Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Za kotlebovcov kandiduje do europarlamentu aj kontroverzný lekár: Preslávil sa vyhrážkami

Miroslav Urban Zobraziť galériu (2)
Miroslav Urban (Zdroj: YouTube/ĽSNS)

BRATISLAVA/RUŽOMBEROK - Ľudová strana Naše Slovensko ohlásila ďalšieho kandidáta do europarlamentu. Po sudcovi Miroslavovi Radačovskom a organizátorovi protiimigračného pochodu Lukášovi Kopáčovi sa kandidátom stal lekár Miroslav Urban. Cieľom ĽSNS je odstrániť diktát Bruselu a nebyť len „pobočkou Spojených štátov“. Urban sa v minulosti vyjadril na adresu občianskeho aktivistu Jána Benčíka. Jeho komentár sa podobal vyhrážke.

Ľudová strana Naše Slovensko sa rozhodla aktívne zapojiť do volieb do Európskeho parlamentu. Kandidátku povedú Milan Uhrík, Martin Beluský a Milan Mazurek. Ďalším kandidátom je organizátor najväčšieho protiimigračného protestu Lukáš Kopáč a Miroslav Radačovský, sudca, ktorý musel po kontroverzných výrokoch na adresu Andreja Kisku odstúpiť. Ich cieľom bude bojovať proti „totalite prichádzajúcej z Bruselu“.

Výhražný komentár Benčíkovi

Podobne ako Radačovský, Mazurek či Mizík aj Urban ako sympatizant strany má za sebou kontroverzie. Koncom marca minulého roka komentoval článok konšpiračného webu Hlavné správy, ktorý sa obul do ocenených Nadácie Jána Langoša. Konkrétne do Jána Benčíka, slovenského občianskeho aktivistu a nositeľa ocenenia Biela vrana. Od roku 2012 sa na svojom blogu venuje monitorovaniu a odkrývaniu slovenských extrémistov, neonacistov, konšpirátorov, a tiež žoldnierov, ktorí bojujú v konflikte na východnej Ukrajine na strane proruských separatistov.

Za kotlebovcov kandiduje do
Zobraziť galériu (2)

„Benčíka som raz stretol vo Veľkej Fatre pri Skalnej Alpe, je tam dosť strmý zráz ako roklina… ale bol som tam s deťmi,“ uviedol pod článkom. Benčík to neskôr komentoval na svojom blogu na Denníku N: „Je normálne, aby sa takto primitívne vyjadroval dospelý, vysokoškolsky vzdelaný človek, navyše lekár, ktorý zložil Hippokratovu prísahu?“ Považoval to za vyhrážku. Konšpiračný web ho vtedy označil za udavača.  

V Bruseli riešia hlúposti

Miroslav Urban je primár interného oddelenia Ústrednej vojenskej nemocnice v Ružomberku. Skritizoval absolútny nezáujem a ignoranciu posledných eurovolieb v roku 2014. „A potom sa za Slovensko v Európskom parlamente ocitne 80-ročný komunistický aparát či absolvent Moskovského štátneho inštitútu medzinárodných vzťahov, prezliekač kabátov či spiaci agent,“ obul sa do súčasných europoslancov. 


Tak toto je gól! Sudca, ktorý vyzval Kisku na odchod do Izraela, ide do politiky: Kotlebovo volebné eso


Východiskom nie je superštát

„Slováci si povedali, načo vôbec voliť do EP, veď v tom Bruseli sa riešia len hlúposti - správna veľkosť uhoriek, zákaz mentolových cigariet alebo podpora pre samojazdiace autá,“ uviedol. „Východiskom z krízy nie je žiaden superštát ani EÚ ako pobočka USA, ale menej Bruselu a Európa rovnocenných národov,“ komentoval ďalej Urban.

Viac o téme: VoľbyEuroparlamentĽSNSMiroslav Urban
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu