Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Sulík: Odchod jedného člena strany nie je žiadna dráma

Richard Sulík
Richard Sulík (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

BRATISLAVA - Odchod jedného člena strany nie je žiadna dráma. Myslí si to líder strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík, ktorý to uviedol v rozhovore na margo tohtoročného vystúpenia z SaS poslancov Jozefa Mihála a Martina Poliačika. Ako Sulík povedal, je otvorený spolupráci s oboma odídencami. Momentálne s Mihálom nemajú bližšie vzťahy.

"Od jeho odchodu sme spolu nerozprávali. Ale mali sme dobrý vzťah a spolupráci by som sa nevyhýbal. Jeho odchod ma mrzí, možno ako jediný," vyhlásil šéf liberálov. K odchodu Poliačika povedal len toľko, že dnes nezaradený poslanec má úplne iný svetonázor. "Martin je zmýšľaním ľavicový politik, v Progresívnom Slovensku sa bude lepšie cítiť," vyhlásil.

Podľa Sulíka je SaS silná a stabilná strana, a tak odchod jedného člena z 200 člennej strany nie je žiadna dráma a v zahraničí je to podľa neho bežné. "Fluktuácia je vždy. Sú ľudia ktorí prichádzajú, sú ľudia, ktorí odchádzajú. Máme dosť nových ľudí a predstavíme ďalších," povedal s tým, že do SaS pribudli napríklad expert na eurofondy Ján Rudolf, tímlíderka pre pôdohospodárstvo Jarmila Halgašová, či Boris Draškaba, ktorý je expertom na zbrane a zákony, ktoré sa ich týkajú. Postupne SaS plánuje predstaviť odborníkov na školstvo a zdravotníctvo.

Viac o téme: Martin PoliačikSaSRichard SulíkJozef Mihál
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu