Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Účastníci tábora na Kotlebovej tajnej usadlosti: FOTO Sebranka milujúca Hitlera aj Tisa

Vyzerá to tak, že zemetrasenie zažívajú aj kotlebovci. Zobraziť galériu (7)
Vyzerá to tak, že zemetrasenie zažívajú aj kotlebovci. (Zdroj: ludovamladez.sk)

BANSKÁ BYSTRICA - Letné tábory v plnom prúde! Usadlosť v lone prírody na strednom Slovensku, ktorú si ĽSNS potichu kúpila v prvej polovici tohto roka, už je využívaná - tým však nemusí potešiť každého.

O tom, že si Kotlebovci kúpili usadlosť s pozemkom o veľkosti 25 hektárov, ako prvé informovali Topky v auguste tohto roka. Samotný nákup prebehol v apríli, pričom už v júli sa neďaleko obce Čekovce blízko Krupiny uskutočnil dvojtýždňový tábor pre mládež, o ktorom informovala aj Ľudová mládež na svojej webstránke.

Známy blogger Ján Benčík sa naň vo svojom najnovšom príspevku pozrel, pričom medzi účastníkmi okrem niekoľkých známych tvárí - zúčastnil sa napríklad poslanec Milan Mazurek či predseda strany Marian Kotleba - všimol aj mladých, ktorí na sociálnych sieťach pozdieľali všeličo, vrátanie obraňovania Jozefa Tisa a podpory nemeckých vojakov.

Účastníci tábora
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: ludovamladez.sk)

Účastníci tábora

Na Facebookových účtoch ponachádzal Benčík všeličo. Jeden z účastníkov, Šimon, zdieľal napríklad pochodujúcich vojakov Wehrmachtu s prísahou, ktorá je písaná švabachom a vojaci v nej sľubujú vernosť priamo Adolfovi Hitlerovi. Na titulnej fotke mal ale aj vojakov s vlajkou s hákovým krížom a podelil sa aj o ilustračnú fotografiu vojaka Wehrmachtu z Operácie Barbarossa.

Účastníci tábora na Kotlebovej
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Ján Benčík)

Ďalší z účastníkov, Peter, sa však na Facebooku hlási k odkazu napríklad Jozefa Tisa. Okrem iného kritizuje novinárov, ktorí nazvali tábor „výcvikovým strediskom pre malých náckov", zdieľa znak Hlinkovej gardy, vojakov vojnového Slovenského štátu, želá „pekný biely deň" a nezabúda ani na Jána Luntera a Andreja Kisku, ktorých nazval „koktavým dedkom" a „koktavým úžerníkom".

Peter má svoje meno napísané v azbuke a svoju náklonnosť k Rusku a Vladimirovi Putinovi dáva najavo napríklad zdieľaním ruského prezidenta a štátnej hymny.

Účastníci tábora na Kotlebovej
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Ján Benčík)

Aj Patrik dáva najavo náklonnosť k Rusku, a to napríklad titulnou fotkou, podľa ktorej proti nemu zbraň nepozdvihne. Z jeho profilu vyplýva, že má rád neonacistické kapely ako Biely odpor či Krátky proces, a aj vojakov Slovenského štátu, ktorí, paradoxne, počas druhej svetovej vojny museli bojovať proti armáde Sovietskeho zväzu, čo tak trochu nedáva zmysel.

Účastníci tábora na Kotlebovej
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Ján Benčík)

Tábora sa zúčastnilo aj nežné pohlavie. Viktória prejavuje sympatiu, samozrejme, ku ĽSNS, o policajtoch si myslí, že sú to bastardi, a je aj proti systému. Rada sa fotí s bejzbalkou v drsnej póze, nepáčia sa jej imigranti a Kotlebu vidí ako niekoho, „kto urobí poriadok na Slovensku". Má aj poriadne drsný názor na rappera Strapa, ktorý sa svojimi protiextrémistickými názormi netají.

Účastníci tábora na Kotlebovej
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Ján Benčík)
 

Podchytávania mládeže sa zúčastnil aj Michal Haviar, ktorý sa netají obdivom k Tisovi, ku ktorého hrobu bežne chodieva a zdieľal aj jeho prejav. Zdieľal aj video, podľa ktorého bolo SNP čiernym dňom našej histórie. Prezentuje sa aj v hliadkovaním vo vlakoch. V župných voľbách kandidoval za poslanca v Trenčianskom samosprávnom kraji, kde však pohorel.

Viac o téme: KotlebaĽSNS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu