Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Danko: Národ, ktorý si nectí svojich velikánov, nemá budúcnosť

Andrej Danko Zobraziť galériu (3)
Andrej Danko (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA – Predseda NR SR Andrej Danko (SNS) vyzval všetkých, aby si spoločne pripomínali a ctili významné osobnosti. Podľa neho národ, ktorý si nectí svojich velikánov, nemá budúcnosť. Uviedol to počas utorkovej pietnej spomienky v Bratislave pri príležitosti 25. výročia úmrtia Alexandra Dubčeka.

"Je pre mňa veľká česť, že môžeme súčasne opoziční a koaliční politici dnes deklarovať, že v určitých témach vieme spoločne vyjadriť úctu a pokoru, spoločne sa pokloniť, a tak by sme sa mali v určitých momentoch, ktoré sú ťažké pre tento národ, správať," povedal Danko. 

Danko pred pamätníkom Alexandra
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

Pripomenul, že ide o smutné výročie. "Slovensko stratilo jedného z najvplyvnejších a najobľúbenejších ľudí v novodobej histórii. Bol to človek, ktorý každému jednému z nás, aj keď nevedome, dával lásku a pohladenie. Alexander Dubček je človek, za ktorým nám musí byť, v období politických svárov a vývoja Slovenska v novodobej histórii, smutno," poznamenal predseda NR SR. Danko vo svojom vyhlásení uviedol, že Dubček zomrel príliš skoro, no stal sa symbolom roku 1968, symbolom pokroku a nenaplnených túžob.  

Andrej danko pred pamätníkom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

Viac o téme: Andrej DankoAlexander Dubček
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu