Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Objektivita publicistiky by mala byť pilierom demokracie, povedal Viskupič

Poslanec NR SR za stranu OĽaNO-NOVA Jozef Viskupič pred podateľňou Úradu vlády SR počas brífingu poslancov OĽaNO-NOVA a SaS pri príležitosti odovzdávania červených kariet Robertovi Ficovi kvôli kauze Bašternák.
Poslanec NR SR za stranu OĽaNO-NOVA Jozef Viskupič pred podateľňou Úradu vlády SR počas brífingu poslancov OĽaNO-NOVA a SaS pri príležitosti odovzdávania červených kariet Robertovi Ficovi kvôli kauze Bašternák. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Zachovanie vyváženosti a objektivity publicistiky a spravodajstva v celonárodných médiách by malo byť pilierom demokratickej spoločnosti. Vyhlásil to vo štvrtok podpredseda Výboru NR SR pre kultúru a médiá Jozef Viskupič (OĽaNO).

Opozičný poslanec reagoval na stredajšie (25.10.) rozhodnutie Rady pre vysielanie a retransmisiu (RVR), ktorá sankcionovala televíziu TA3 formou upozornenia na porušenie zákona za reláciu Téma dňa z 9. mája 2017 odvysielanú pod názvom "Derniéra Igora Matoviča". Televízia mala porušiť paragraf zákona, ktorý hovorí o objektívnosti a nestrannosti spravodajských a politicko-publicistických programov a oddeľovaní názorov a komentárov od informácií spravodajského charakteru.

 "Vzhľadom na neodborný a účelový prejav bezpečnostného analytika, ktorý skreslil reláciu v TA3 a nesprával sa ako nestranný odborník, vítame rozhodnutie RVR. Jeho vystúpenie nespadalo do kategórie expertného posúdenia situácie, ale bolo účelové, osobné a dehonestovalo účastníka diskusie," odkázal Viskupič.

Podľa jeho slov Igor Matovič v diskusii s politickým oponentom dokázal vysvetliť svoje postoje a obhájiť pozíciu. "Je však neakceptovateľné, že jeho vystúpenie a politické pôsobenie následne hodnotil zaujatý človek. To, že zaujatý skutočne bol, posúdila RVR správne," dodal.

Viac o téme: BratislavaSlovenskoJozef ViskupičOĽaNO-NOVAObjektivita publicistiky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu