Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ficov nástupca v Smere žije v strachu! Životné rozhodnutie, útek z bytu

Peter Pellegrini Zobraziť galériu (3)
Peter Pellegrini (Zdroj: FB / Peter Pellegrini)

BRATISLAVA - Prežíval ťažké chvíle. Podpredsedovi vlády Petrovi Pellegrinimu sa vlámali do bytu. Ficov nástupca musel následne hľadať z bezpečnostných dôvodov náhradné bývanie. Kde ho našiel?

Pellegrini (41) musel prežíval pred niekoľkými týždňami strach. Do jeho bytu v Bratislave sa vlámali lupiči. Z komunikačného oddelenia nám neprezradili, čo mu zlodeji ukradli. Iba to, že páchatelia sú neznámi. "Vyšetrovanie bolo ukončené s výsledkom páchateľ neznámy," informovali nás.

Podredseda vlády pre investície a informatizáciu Pellegrini preto musel nájsť útočisko vo vládnom hoteli Bôrik. "Využíva jeden štandardný apartmán na hoteli Bôrik, v dňoch, keď má pracovné povinnosti v Bratislave. Keďže ide o účelové zariadenie Úradu vlády, nevznikajú štátu s ubytovaním podpredsedu žiadne náklady," prezradili nám z Úradu podpredsedu vlády. Za náhradné ubytovanie teda platiť nemusí.

Hotel Bôrik
Zobraziť galériu (3)
Hotel Bôrik  (Zdroj: Jan Zemiar)

Prezradili nám tiež, že člen vlády, ktorý býva mimo Bratislavy, má nárok na zabezpečenie ubytovania na náklady štátu. Jeho tlačový tím pripomína, že Pellegrini si nikdy neprenajímal byt, ktorý by mu platil štát. "Pán podpredseda doteraz nikdy takúto možnosť nevyužil, ani ako minister školstva, ani ako predseda NR SR, ale po zverejnení adresy jeho prenajatého bytu v médiách a následného vykradnutia tohto bytu sa rozhodol dočasne využiť služby účelového zariadenia Úradu vlády," podotýkajú z tlačového.

Peter Pellegrini
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Pellegrini býva označovaný za Ficovho nástupcu. Keďže minister vnútra a súčasná dvojka Smeru Robert Kaliňák zrejme Fica nenahradí kvôli kauza Bašternák, pestuje si Fico náhradu. Viacerí analytici sa zhodujú, že Pellegrini by mohol Fica v čele strany Smer nahradiť.

Viac o téme: Hotel BôrikPeter Pellegrini
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu