Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

MIMORIADNA SPRÁVA Fico v nemocnici, vážna diagnóza? EXKLUZÍVNE FOTO Lekári rozhodli!

Za Ficom prišla manželka Svetlana Zobraziť galériu (9)
Za Ficom prišla manželka Svetlana (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Robert Fico má nečakané zdravotné problémy. V týchto chvíľach je na Kramároch, kde ho vyšetrili. Dokonca sa u neho objavilo podozrenie na infarkt. Premiéra si lekári nechajú v opatere až do piatku.

Aktuálny stav premiéra Fica

Hovorkyňa nemocnice potvrdila, že "dnes zostáva v nemocnici. Ďalšie informácie si rodina neželá zverejňovať. Čo bude ďalej, to sa rozhodne potom. Zostáva tu na pozorovaní." Podozrenie na infarkt sa nepotvrdilo ani nevyvrátilo.

Fico v nemocnici2

Fico prišiel na svojom aute, bez sanitky. "Prišiel sám v sprievode ochranky, sanitka ho nedoviezla. V dopoludnajších hodinách sa podrobil kardiologickým vyšetreniam. Na základe výsledkov týchto vyšetrení tím lekárov rozhodol, že pán Robert Fico zostane na pozorovaní v NÚSCH, počas celého dnešného dňa (do zajtra rána)," objasnila hovorkyňa s tým, že rodina premiéra si neželá, aby nemocnica neposkytovala akékoľvek informácie o jeho zdravotnom stave.

Návšteva manželky Svetlany

Za Ficom prišla aj manželka Svetlana. Z nemocnice odchádzala o pol jedenástej. Pri odchode sa bavila s lekárom a podľa toho, čo jej povedal, to vyzerá, že by nemalo ísť o vážnejšiu situáciu. No aj tak premiér Fico v nemocnici strávi túto noc. Exkluzívne fotografie z návštevy si môžete pozrieť iba na Topkách.

MIMORIADNA SPRÁVA Fico v
Zobraziť galériu (9)

MIMORIADNA SPRÁVA Fico v
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Podozrenie na infarkt

"Predseda vlády SR je na vyšetrení v Národnom úsatve srdcových a cievnych chorôb v Bratislave," povedala pre Topky jeho hovorkyňa Beatrice Szaboová, ktorá ďalšie informácie neprezradila. Podľa informácií Denníka N mal podozrenie na infarkt. "Predseda vlády mal podozrenie na infarkt, v nemocnici zostane minimálne niekoľko hodín, pravdepodobne aj noc," píšu noviny s tým, že premiér pobudne túto noc v opatere lekárov.

Za týmito dverami vyšetrujú premiéra
Zobraziť galériu (9)
Za týmito dverami vyšetrujú premiéra  (Zdroj: Jan Zemiar)

Komplikácie na hrádzi

Komplikácie mal premiér pocítiť dnes už o siedmej pri behu na bratislavskej hrádzi pri Viedenskej ceste. O ôsmej hodine oznámil tlačový odbor Úradu vlády, že sa na návštevu do Česka nejde. Okolo desiatej ho prišla pozrieť manželka. O pol jedenástej odchádza. Približne o pol dvanástej je už jasné, že premiér ostane cez noc v nemocnici.

Kardiologické vyšetrenia

Premiér prišiel do Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb po vlastných, kde mu urobili kardiologické vyšetrenia. "Pán premiér Robert Fico je dnes prijatý v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb za účelom absolvovania kardiologických vyšetrení," povedala pre Topky hovorkyňa Ústavu Dobroslava Krajačičová.

MIMORIADNA SPRÁVA Fico v
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)

Zrušil návštevu u susedov

Okrem zrušenia návštevy susedného Česka predvčerom kvôli zdravotným dôvodom vynechal aj súd, v ktorom mal vystupovať ako svedok. Zaujímavé je, že ho videli v ten deň behať. Včera už na Úrade vlády pracoval. Spolu s koaličnými lídrami dokončovali programové vyhlásenie vlády.

Jeho ďalší program ostáva zatiaľ v platnosti, o ďalšom vývoji bude Úrad vlády SR podľa Ficovej hovorkyne Beatrice Szabóovej informovať hneď, ako to bude možné. Premiér by mal na budúci týždeň absolvovať návštevu Poľska a Maďarska. Zvykom však býva, že nový šéf kabinetu cestuje na prvú oficiálnu návštevu do Česka, program sa preto možno posunie.

Toto všetko trápilo nášho premiéra:

2006 - Prvé špekulácie o problémoch s chrbticou

2007 - Chrípka a viróza

2008 - Zlomený ľavý malíček na ruke

2009 - Bolesti pravej ruky spôsobený zápalom pravého nervu

2009 - Potvrdené problémy s krčnou chrbticou

2014 - Odtrhnutá achilovka

MIMORIADNA SPRÁVA Fico v
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Miroslav Vacula)

2014 -  Nekončiace problémy s chrbticou

Viac o téme: Zdravotný stavRobert FicoKramáre
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu