Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ďalší Ficov sociálny balíček: Mal by vytvoriť nové pracovné miesta

(Zdroj: SITA, Facebook)

BRATISLAVA/NITRA – Predstavenie návrhu tretieho sociálneho balíka a zhodnotenie štyroch rokov vlády bude hlavnou témou dnešného slávnostného snemu strany Smer-SD, ktorý sa dnes uskutoční v Nitre.

Šéf strany a premiér Robert Fico už avizoval, že balík bude mať veľký vplyv na vytváranie pracovných miest a hospodársky rast.

"Takmer 1000 delegátov sa stretne v Nitre na našom sneme. Úlohou bude nielen zhodnotiť štyri roky nášho pôsobenia vo vláde, ale aj predložiť návrh tretieho balíka," povedal predseda Fico. Podľa jeho slov dnes nikto nepochybuje, že kabinet prvé dva sociálne balíky zvládol.

Šéf Smeru-SD zatiaľ nekonkretizoval opatrenia, ktoré majú byť súčasťou tretieho balíka, straníckemu predsedníctvu predstavil jeho ideový zámer. Balík je podľa Fica rozpracovaný, robí sa aj kvantifikácia nákladov a pozitívnych efektov. "Pretože máme záujem predložiť balík, z ktorého na jednej strane budú môcť ľudia pozitívne čerpať, ale na druhej strane to bude mať veľký vplyv na vytváranie pracovných miest a na hospodársky rast," poznamenal.

Vládna strana už tento týždeň predstavila svoju kandidačnú listinu do parlamentných volieb. Povedie ju Fico, nasledovaný ministrom vnútra Robertom Kaliňákom a šéfom parlamentu Petrom Pellegrinim. Kaliňák na druhej priečke zoznamu kandidátov nahradí bývalého predsedu parlamentu Pavla Pašku, ktorý v ňom tentoraz chýba.

Štvrtý bude minister financií Peter Kažimír, za ktorým nasledujú minister kultúry Marek Maďarič, minister životného prostredia Peter Žiga a šéf slovenskej diplomacie Miroslav Lajčák, ktorý nie je členom strany. Ďalšími v poradí sú košický primátor Richard Raši, minister dopravy Ján Počiatek a minister práce Ján Richter. Jedenáste miesto obsadil poslanec Juraj Blanár, nasledujú minister obrany Martin Glváč, poslanec Jaroslav Baška, podpredsedníčka parlamentu Jana Laššáková a na 15. mieste podpredseda vlády pre investície Ľubomír Vážny.

Viac o téme: Robert Fico
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu