Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Skok vidí druhý sociálny balíček inak: Je priznaním, že premiér Fico v politike zlyhal!

Juraj Miškov
Juraj Miškov (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Druhý balík opatrení, ktorý predstavil predseda vlády Robert Fico, je podľa Slovenskej občianskej koalície priznaním Smeru, že totálne zlyhal v sociálnej politike.

„Robert Fico vlastne opatreniami v druhom balíku priznal, že je najmenej pätnásť sociálnych oblastí, v ktorých jeho vláda totálne zlyhala – chudoba, drahé lieky, najvyššia DPH na potraviny v strednej Európe, nízka materská, nedostatok škôlok... Robert Fico vládne väčšinu z posledných desať rokov, a v oblastiach, ktorých sa dotýka druhý balíček, nedokázal pre ľudí zlepšiť nič. Druhý balíček ho vlastne vyzliekol donaha a ukázal, že Smer nedokáže riešiť sociálne problémy ľudí,“ hovorí predseda Skok-u Juraj Miškov.

Predstavený balík opatrení podľa Skok-u neprinesie viac práce, ani nezníži sociálnu nerovnosť a nepomôže uzavrieť nožnice medzi bohatými a chudobnými regiónmi.

„Ak porovnávame výsledky, Robert Fico zlyhal v sociálnej politike presne tak isto, ako pred ním pravicové vlády. Za Fica štát ľuďom berie ešte oveľa viac, než im vracia, a druhý balíček je tak malý, že na tom nič nezmení. Aj preto z pompézne ohláseného druhého balíčka cítiť bezradnosť a chaos vládnej strany,“ dodal Miškov.

Podľa Miškova sa sociálne napätie a nerovnosť na Slovensku prehlbujú už celých dvadsať rokov, tak za pravicových vlád, ako aj za vlády Roberta Fica. „Na Slovensku ešte nebol politik, ktorý by dokázal naozaj pomôcť zlepšiť sociálnu situáciu bežných ľudí a kvalitu služieb, ktoré od štátu za svoje dane dostávajú. Skok predstaví vo svojom programe alternatívu opatreniam balíčka – udržateľné a naozaj účinné riešenia chudoby, nízkych miezd a regionálnych rozdielov,“ povedal Miškov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu