Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

S premiérom Ficom máme korektnú komunikáciu, tvrdí Kiska

Robert Fico a prezident Andrej Kiska
Robert Fico a prezident Andrej Kiska (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Prezident SR Andrej Kiska považuje komunikáciu s premiérom Robertom Ficom (Smer-SD) za korektnú. Pre TASR to uviedol šéf komunikačného odboru Kancelárie prezidenta SR Roman Krpelan.

Spoločné stretnutia na základe dohody sa konajú pravidelne raz za mesiac, diskutujú na nich o aktuálnom politickom dianí. "V prípade, ak to situácia vyžaduje, stretávajú sa aj častejšie. Bolo to tak napríklad pred summitom NATO vo Walese, kde prezident prezentoval stanovisko Slovenska, po konzultácii s členmi vlády," priblížil Krpelan s tým, že takéto stretnutia budú pokračovať aj v budúcom roku.

Kiska registroval aj Ficove výroky o možnom predčasnom ukončení štvorročného mandátu súčasného kabinetu. Nevie si však predstaviť, že by predseda vlády, ktorý má v parlamente pohodlnú väčšinu, podal demisiu.

Výroky o možnej demisii odzneli z úst šéfa exekutívy začiatkom decembra na HN Clube. Neskôr uviedol, že jeho slová boli médiami prekrútené. Zdôraznil, že hovoril o teoretickom modeli podania demisie s cieľom ukázať, aká je iná alternatíva voči strane Smer-SD vo vláde. Tou má byť rozdrobená pravica, ktorá je po vzniku nových subjektov zastúpená v parlamente desiatimi stranami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu