Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Paška odtajnil účet za rekonštrukciu v parlamente: Viac ako 40 tisíc za jednu miestnosť!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA, Topky)

BRATISLAVA – Pavol Paška už dlhšie oznamuje chystané zmeny v Národnej rade ohľadom novinárov. Nás zaujímalo nové tlačové centrum v budove parlamentu, ktoré sa momentálne inovuje. Vypýtali sme si účet, na koľko vyšla táto obnova daňových poplatníkov. Zistili sme, že zmeny budú stáť až 40-tisíc eur. Opoziční poslanci o konkrétnej sume vôbec netušili.

O zmenách v budove parlamentu informoval Pavol Paška na poslaneckom grémiu. Toho sa zúčastňujú predsedovia poslaneckých klubov a čelní predstavitelia strán. Podľa opozičných poslancov Ivana Štefanca a Jozefa Viskupiča, ktorí sa grémia zúčastnili, predseda parlamentu informoval iba o chystaných zmenách.

Nákup nového materiálu tam nekonzultovali. Renovovať sa mal nábytok, nová technika a internetová stránka Národnej rady. Tlačové besedy by sa teda už nemali konať vo vestibule. Po novom by sa mali konať len v tlačovom stredisku, kde kancelária NR SR nainštalovala rečnícke pulty aj s ozvučením.

Renovované tlačové centrum v parlamente
Zobraziť galériu (3)
Renovované tlačové centrum v parlamente  (Zdroj: topky)

„O konkrétnej sume neviem, na grémiu nám boli oznámené iba zámery kancelárie parlamentu. Grémium je politický orgán, nie výkonný, teda má iba poradné právomoci, nemôže nič schváliť,“ povedal nám Ivan Štefanec z SDKÚ, ktorého sme sa pýtali na sumu za rekonštrukciu tlačového centra.

Z Národnej rady nám oznámili, že myšlienku obnovy centra každý uvítal. Tlačové centrum bolo schválené naprieč celým poslaneckým grémiom. Každý túto myšlienku uvítal, keďže so sebou prinesie nové technické možnosti. Napríklad, že budú záznamy z tlačoviek prístupné na webstránke NR SR,“ napísali nám z tlačového oddelenia parlamentu.

Poslanec Obyčajných ľudí Jozef Viskupič však žiadne zmeny pre novinárov nechce. Ohradil sa voči tomu aj na grémiu. „Výslednú sumu som nevidel a ani teraz neviem povedať, či je to primeraná cena. Na prvé počutie sa zdá byť veľká,“ povedal Viskupič.

Predsedníčka poslaneckého klubu za Smer Jana Laššáková celkovú sumu za nákup nábytku a novej techniky pre novinárov nevedela ohodnotiť. Podľa nej však poslanci boli o týchto zmenách informovaní.

Vypýtali sme si účet za rekonštrukciu tlačového centra z parlamentu. Toľkoto bude stáť celková suma za nové tlačové centrum v parlamente. Spolu to bude takmer 40-tisíc eur:

Interiérové vybavenie:

Popis: objednávame interiérové vybavenie podľa prílohy: Vecná špecifikácia
Celková cena s DPH: 11 998,20 €

Technické vybavenie:

1. Technické vybavenie pre potreby tlačového strediska na základe
Celková cena s DPH: 23 995,20

2. Rozvody MN pre zapojenie audiovizuálnych zariadení v miestnosti č.74
Celková cena s DPH: 1 078,62 € *

*Pri tejto položke sa nedá presne určiť celková cena, keď bude vyfakturovaná iba tá časť čo sa skutočne odrobí (cena je maximálna a objednávka sa neviaže iba na tento projekt.)

3. Úprava webovej stránky NRSR - online vysielanie pre potreby vysielania do internetu
Celková cena s DPH: 2 400,00 €

4. programátorské práce na sprístupnení videostreamu do internetu z miestnosti č.76   Celková cena s DPH: 140,40 €

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu