Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Vhodnými adeptmi na šéfa HZDS by boli podľa Kozlíka Božik a Pavúk

Sergej Kozlík
Sergej Kozlík

BRATISLAVA - Vhodnými adeptmi na predsedu ĽS-HZDS by bol primátor Partizánskeho Jozef Božik aj banskobystrický krajský predseda strany Jozef Pavúk. Myslí si to Sergej Kozlík, ktorý o líderstvo nemá záujem.

ĽS-HZDS nástupcu za Vladimíra Mečiara ešte nenašlo. Malo by tak urobiť do októbra. Jeho začiatkom sa má zísť stranícky Republikový snem, ktorý má rozhodnúť o vedení. To súčasné na ňom podá demisiu. V hre je vraj stále aj možnosť ukončiť pôsobenie strany.

U mečiarovcov v súčasnosti prebieha preregistrácia členov. Podľa doterajších informácií sa niekde podľa Kozlíka preregistrovalo viac ľudí, inde menej. Zmeny v členskej základni budú známe po skončení preregistrácie. Zoznam preregistrovaných členov majú podľa rozhodnutia Republikového predstavenstva doručiť predsedovia krajských a okresných predstavenstiev najneskôr do konca augusta. Strana sa tiež zaoberá svojimi stanovami, ktoré majú prejsť zmenami. ĽS-HZDS chce ich novelizáciou zjednodušiť proces riadenia. V nasledujúcom období sa chce zamerať na vlastnú reformu a obnovenie dôvery.

Vladimír Mečiar sa rozhodol odísť z čela ĽS-HZDS po 21 rokoch. Svojim spolustraníkom to oznámil koncom apríla na rokovaní straníckeho grémia v Bratislave. Mečiar sa rozhodol odísť po v poradí už druhých neúspešných parlamentných voľbách.

V roku 2010 strana zostala prvýkrát mimo parlamentu, o dva roky neskôr, v tohtoročných voľbách nezískala ani jedno percento hlasov voličov. Hoci Mečiar pred voľbami tvrdil, že ak strana nebude úspešná, celé jej vedenie vrátane neho skončí hneď na druhý deň po hlasovaní, teda 11. marca, trvalo mu vyše mesiaca, aby svoje slovo dodržal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu