Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Dzurindov nástupca Frešo: Zostať chce vo všetkých troch funkciách!

Pavol Frešo
Pavol Frešo

BRATISLAVA - Po sobotňajšom (19.5.) zvolení Pavla Freša za predsedu SDKÚ-DS mu pribudla už tretia verejná funkcia. Okrem toho je šéfom Bratislavského samosprávneho kraja a poslancom Národnej rady (NR) SR. Frešo sa ani jednej nemieni vzdať.

 

"Je to vec, ktorá sa dokazuje tým, ako je človek úspešný vo voľbách. Z deviateho miesta som sa prekrúžkoval so skoro 22.000 hlasmi s úplne minimálnou kampaňou. V posledných voľbách voliči jasne zodpovedali, že chcú, aby predseda samosprávneho kraja bol v parlamente, tak tam je," konštatoval v dnešnej diskusnej relácii STV O 5 minút 12.
 
Problém v tom nevidí ani predseda NR SR Pavol Paška (Smer-SD), ktorý považuje za účelné, aby predstavitelia samosprávy boli súčasťou legislatívy a aby vykonávali svoj mandát. Jediné kritérium vidí v spokojnosti a úspechu u voličov. "Ľudia vo voľbách vedia zhodnotiť, či ten predstaviteľ, ktorý pôsobí vo viacerých verejných funkciách, je schopný naplniť ich predstavy alebo nie," poznamenal. Za inú vec označil príjmové úrovne takéhoto funkcionára, a to, ako s nimi nakladá. To je podľa neho najmä v súčasnej ekonomickej situácii citlivá otázka, ktorá môže iritovať verejnosť.
 
Frešo na to zareagoval, že si ponechá iba plat šéfa VÚC, poslanecký príjem investuje do kvalitného tímu, ktorý mu bude pripravovať všetky podklady k zákonom. "Nepotrebujem dva platy a funkcia predsedu SDKÚ-DS je bezplatná," deklaroval. Zriadiť chce tri tímy, a to pre problematiku samosprávneho kraja, parlamentu a stranícke záležitosti. "Chcem ich veľmi striktne oddeliť, keďže sú to oddelené veci a myslím si, že šéf je taký silný, ako je silný tím okolo neho," uzavrel.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu