Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

SDKÚ si zvolila nového predsedu: Dzurindu vystrieda Frešo!

Pavol Frešo
Pavol Frešo (Zdroj: SITA)

ZVOLEN - Novým lídrom SDKÚ-DS sa dnes stal Pavol Frešo. Rozhodli o tom v tajnej voľbe delegáti straníckeho kongresu, ktorí mu v druhom kole odovzdali 242 hlasov. Jeho protikandidátka Lucia Žitňanská získala podporu 154 delegátov. Osem hlasovacích lístkov bolo neplatných.

"Prijímam túto obrovskú dôveru. Pre mňa to znamená obrovský záväzok, že to, čo som povedal, naplním, a to, čo je v generálnej línii, splním. Vy ma budete môcť kedykoľvek konfrontovať. Ďakujem za férovú súťaž aj Lucii Žitňanskej a Viliamovi Novotnému. Títo ľudia posunuli touto súťažou stranu ďalej," povedal delegátom po svojom zvolení. Podľa Freša sa súťaž v tejto sekunde skončila. "Teraz sme zajedno a som predsedom každého jedného člena a členky. Tlmočte to doma," odkázal.

Ohľadom jeho nominácií do vedenia strany si Frešo vypýtal 20-minútovú prestávku, lebo sa chce poradiť so zástupcami krajov a poslaneckým klubom. "Toto je môj štýl práce, že chcem mať zhodu. Viem, čo robím, viem, ako chcem, aby SDKÚ-DS od tejto sekundy fungovala," dodal.

Nový predseda bude mať štyroch podpredsedov. Na jeho návrh delegáti na kongrese zvolili Ivana Štefanca, Jozefa Mikuša, Viliama Novotného a v druhom kole aj Martina Fedora, kde jeho súperkou bola Zita Pleštinská. Ako povedal Frešo na záverečnej tlačovej besede po kongrese, SDKÚ-DS ide cestou modernej ľudovej strany. "Ideme cestou, ktorú si SDKÚ-DS zaslúži – návrat do prvej ligy,“ vyhlásil s tým, že stranu čaká obrovská robota.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu