Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

SNS: Hlina je vtipná postavička, predseda sa pobavil

Ján Slota
Ján Slota

BRATISLAVA - Ospravedlnenie za Jána Slotu, ktoré dnes všetkým Maďarom adresoval poslanec Alojz Hlina (OľaNO), vyvolalo v Slovenskej národnej strane (SNS) pobavenie.

"Opäť platí to staré známe slovenské špecifikum, že ak sa chce nejaká nula presadiť na novodobej politickej scéne, začína tým, že sa bude otierať o meno politika, ktorého pozná aj každé malé dieťa. Pán predseda SNS je na to zvyknutý a vždy sa na takýchto vtipných postavičkách len pobaví," vyhlásila hovorkyňa SNS Jana Benková.

Dodala, že Hlinove vyjadrenia v parlamente nemajú žiadnu politickú relevanciu. "Je nesmierne zaujímavé, že zjav, ktorý sa stal poslancom NR SR len zhodou šťastných náhod, sa snaží prezentovať ako veľký znalec medzinárodných vzťahov," vyhlásila Benková.

Samotný Slota sa k dnešnému Hlinovmu kroku širšie vyjadrovať nechcel. "Poslanec Hlina pred verejnosťou dostatočne prezentuje úroveň svojich intelektuálnych možností a ja len oceňujem, že k jeho správaniu preto už netreba nič dodávať," uviedol predseda SNS.

Most-Híd vystúpenie svojho opozičného partnera hodnotí pozitívne. "Pokladáme to za správny krok vpred a teší nás pozitívny postoj pán Hlinu k občanom maďarskej národnosti. Veríme, že sa tento zatiaľ verbálny postoj pretaví aj do konkrétnych krokov pri práci poslanca Národnej rady SR, hlavne v zákonodarnej iniciatíve," reagovala hovorkyňa strany Zuzana Bačiak Masaryková.

Poslanec OĽaNO Alojz Hlina sa dnes ospravedlnil všetkým Maďarom za činy a slová bývalého poslanca Jána Slotu (SNS). Urobil tak na pôde parlamentu na úvod tretieho rokovacieho dňa druhej schôdze NR SR. Maďarom sa ospravedlnil aj za to, že Slota mal tak dlho moc a vplyv v tomto štáte.

"Prežil som veľa času v Číne a veľa som sa tam naučil. Okrem toho aj to, že svojmu súperovi nemôžete zobrať tvár. Je to mimoriadne dôležité, ak to raz urobíte, skončili ste. Je to obrovská chyba," upozornil Hlina. Podľa jeho slov Slota pokazil všetko, čo sa len dá. "Urobil všetky chyby pri vzájomnej komunikácii. Keby som bol Maďar, som hlboko urazený a ostane mi to navždy. Takíto ľudia sú nadobro a navždy diskvalifikovaní na túto tému," odkázal lídrovi SNS.

Hlina sa Maďarom ospravedlnil pred troma rokmi ako občan a aktivista, teraz sa im ospravedlnil ako poslanec. "Ospravedlňujem sa za seba a za tých, ktorí chcú, aby takéto ospravedlnenie zaznelo. Verím, že vieme o prípadných problémoch hovoriť z pozície vzájomnej úcty a rešpektu," zdôraznil.

Podľa Hlinu sa máme od Maďarov čo učiť. "Učiť sa, ako mať rád svoju krajinu. Zdravé vlastenectvo je dôležité, potrebné a prináša aj stabilitu, aj keď sa to niekedy nezdá. Prajem našim maďarským spoluobčanom a susedom všetko dobré a nech sa im darí," dodal Hlina.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu